Rafa: - Merkelig kamp, mer selvtillit

Både Rafa Benitez og Jamie Carragher var svært fornøyde etter å ha slått ut de regjerende Champions League mesterne. Rafa mener resultatet vil gi laget enda mer selvtillit.

Det ble 15 svært spennende minutter etter at Eidur Gudjohnsen kom inn og scoret for Barcelona. Inntil da hadde kampen vekslet mellom å være enten styrt av Liverpool eller svært jevnspilt. De røde kunne lett ha ledet 1-0 eller 2-0 etter en god førsteomgang, men lyktes heller ikke i dag å score på noen av sine store sjanser. Igjen spilte imidlertid laget en god kamp og det ville vært blodig urettferdig dersom de ikke hadde gått videre. 0-1 på to kamper på rad på Anfield er sjeldent kost. Heldigvis endte det godt, laget gjorde jobben – selv om Barcas sluttspurt aldri var særlig helhjertet, men gav noen og enhver av oss nervøse rykninger. Resultatet betyr at Liverpool går videre på målforskjellen.

Rafa karakteriserte kampen som ”merkelig” ovenfor ITV etter kampslutt. Han mente laget hans startet bra, og la press på gjestene.

- Da de begynte å spille ballen var det viktig å ligge kompakt og være godt organisert. Det er alltid deilig å gå videre etter slike kamper. Atmosfæren var fantastisk, det gav en perfekt ramme. Resultatet vil gi oss selvtillit videre i turneringen, konkluderte manageren.

I direktørboksen satt vår nye eiere, amerikanerne Hicks og Gillett. De må også ha vært fornøyd med det de opplevde på Anfield i kveld.

Kanskje vår viktigste spiller i kveld, Jamie Carragher, mente resultatet kan måles med det beste klubben har opplevd i Europa
.
- Denne klubben har store tradisjoner i E-Cupen. Utenom å vinne finalen er dette et av de beste resultatene vi har oppnådd, uttalte en følelsesladet forsvarskjempe til ITV etter kampslutt. Han fortsatte:

- Barcelona er den beste klubben i verden, selv om vi slo dem ut. De 10-12 siste minuttene var nesten uutholdelige. Vi ventet bare på å høre fløyta. Da han endelig blåste, hørte vi den faktisk ikke og det gikk flere sekunder før vi skjønte at det var over…

Momo Sissoko pådro seg sitt tredje gule kort i turneringen og må stå over første kamp i kvartfinalen.

Trekning kvartfinalen
Fredag klokken 12.00 vil vår motstander i kvartfinalen bli kjent. Samtidig skal også semifinalen trekkes. Verken seeding eller nasjonalitet vil telle når kulene ruller i bollen i Athen. Alle de gjenstående lagene kan møte hverandre. Tidligere i dag gikk Chelsea, Roma og Valencia videre. I morgen spilles resten av kampene.

Trekningen vises direkte på SportN og EUROSport.



Riise var nær ved å sende Liverpool i ledelsen i førsteomgang.