Rafa mønstrer trolig sterkt lag i kveld

Uttalelser på pressekonferansen før kvartfinalen i Carling Cup, tyder på at Rafael Benitez vil stille et sterkt lag i kveld. Xabi Alonso mener det er på tide å slå topplagene.

Ting tyder på at Rafael Benitez akter å stille med et forholdsvis sterkt lag i kveldens kvartfinale i ligacupen mot Arsenal. Trolig er det den tidlige exiten fra FA-cupen som nå er den direkte årsaken til at Liverpool-manageren vil benytte et mer rutinert lag enn det som har vært tilfelle tidligere i turneringen.

- Det innebærer en risiko å benytte mange av de samme spillerne som på lørdag, men vi må vurdere en del forandringer på det laget jeg opprinnelig hadde i tankene til denne kampen, erkjente Rafa på pressekonferansen før kampen.

- Jeg må vurdere hvordan de aktuelle spillerne vil reagere fysisk, og jeg må ha samtaler med dem. Men vi vet at det er viktig at vi går videre i Carling Cup nå. Jeg har mine tanker om hvilke spillere vi kan bruke i kveld. Vi kan si at vi skal hvile Gerrard eller Xabi Alonso, men vi har kanskje ikke den muligheten. Vi er litt tynt besatt på midtbanen og på høyrebacken, la han til.

- Når du sender utpå dine beste spillere i den kamp som dette, vet du at du tar en risiko, for de kan lettere bli skadet når de ikke får tilstrekkelig tid mellom kampene til restitusjon. Vi må derfor vurdere dette opp mot de andre store kampene vi har i vente.

- Vi må være konkurransedyktige i ligaen og Champions League også. Samtidig vet vi at vi ikke har mange valgmuligheter på den sentrale midtbanen, ettersom vi har spillere skadet i den posisjonen.

- Vi vet hvor viktig det er å gå videre i denne turneringen nå. Det er snakk om å komme til en semifinale. Det vil bli en helt annerledes kamp enn den vi så på lørdag. Vi vil ta dette seriøst.

Alonso: - Vi må begynne å slå topplagene
Midtbanespiller Xabi Alonso mener det er på tide at Liverpool begynner å slå de andre storklubbene, før kveldens revansjemøte med The Gunners. Liverpool har spilt 24 kamper mot Chelsea, Manchester United og Arsenal etter at Rafael Benitez tok over manageransvaret, og har vunnet bare seks av disse. Fire har endt uavgjort og 14 er tapt.

- Vi har ikke klart å slå Chelsea, Manchester United og Arsenal denne sesongen, og det er noe som bekymrer oss, innrømmer Alonso til Liverpool Daily Post.

- Mot de store lagene har vi rett og slett ikke spilt opp mot vårt beste og fått de resultatene vi hadde håpet på. I ligaen må imidlertid disse klubbene besøke Anfield i andre halvdel av sesongen, så vi kan fortsatt bevise at vi er i stand til å oppnå gode resultater mot dem, legger han til.

- Tapet mot Arsenal på lørdag gjør oss bare mer ivrige etter å slå dem i kveld. Det er bra for oss at vi får en sjanse til revansje så raskt.

- Selvsagt er det ikke normalt å spille to kamper i ulike cuper mot samme motstander på en uke, men nå får vi kjapt muligheten til å revansjere oss.

Alonso tror ellers at hans partnerskap med Steven Gerrard på den sentrale midtbanen vil fortsette å blomstre.

- Vi har funnet enn bedre balanse nå enn vi hadde sammen tidligere. Det er viktig at vi utfyller hverandre. Steven går fremover med stor kraft, og er alltid en trussel foran mål. Dersom vi fortsetter å spille bra, er det også bra for laget. Ligacupen er en stor mulighet for oss. Vi tror vi kan nå semifinalen, slår han fast.

I forhold til laget som startet på lørdag kan det være duket for at Fabio Aurelio erstatter John Arne Riise, mens Craig Bellamy og Sami Hyypiä også kan komme inn på laget igjen. Arsenal har Cesc Fabregas tilbake etter suspensjon.