Rafa nekter å kaste inn håndkledet

Rafael Benitez nekter å gi opp kampen om ligatittelen allerede nå, selv om det ble tap for Man Utd i dag. Men spanjolen innrømmer at det blir vanskeligere å gå til topps etter dette resultatet.

Rafael Benitez nekter å kaste inn håndkledet om ligatittelen, selv om det ble hjemmetap mot Manchester United i dag. Spanjolen gjør et poeng av at det fortsatt er lenge igjen av sesongen, etter at en scoring like før pause av Carlos Tevez sørget for at poengene gikk tapt i dag. Dermed er Manchester United ni poeng foran Liverpool på tabellen. Anfield-klubben har en kamp mindre spilt.

- Det er for tidlig å si at vi er ute av kampen om tittelen, ettersom det er mye igjen av sesongen. Det blir vanskeligere etter dette tapet, men vi må fortsette å kjempe og konsentrere oss om neste kamp, uttaler Benitez til liverpoolfc.tv.

Manageren følte at det ikke var stor forskjell på de to lagene i dag.

- Vi skapte ikke så mange sjanser, men det gjorde ikke de heller. I første omgang skapte vi to gode sjanser, som vi ikke tok vare på. De skapte en sjanse som de gjorde mål på. Vi gjorde en feil på deres mål. Vi må ta bedre vare på sjansene våre. Hadde vi klart det, ville vi ha vært i en bedre posisjon, slår han fast.

- Forskjellen på lagene var at de var mer effektive. I andre omgang var de mer kompakte, og jobbet hardt i forsvar, samtidig som de prøvde seg på kontringer. I andre omgang hadde vi to eller tre sjanser. Når du spiller mot United vet du at du ikke vil klare å skape så mange sjanser. Vi klarte ikke å ta vare på cornerne våre, og vant heller ikke andreballene etter slike situasjoner. Vi visste vi behøvde å vinne denne kampen om vi ville komme nærmere dem. Men det er fortsatt mye igjen av sesongen, så vi må bare fortsette med hevet hode.

Ferguson mente United vant fortjent
- Dette var et godt resultat, det er sikkert. Det var en flott dag for oss. Et godt resultat og en god laginnsats. Vi måtte spille disiplinert, men jeg syntes vi spilte den beste fotballen. Det var en typisk Liverpool - United kamp. Publikum skapte en hektisk atmosfære, og å spille fin fotball er ikke tema. Det handler om å vinne kampen, og i de periodene vi klarte å spille fotball i første omgang, var vi det beste laget. Jeg har sagt før at kampene mellom topplagene kommer til å bli viktige i år, og dette var en viktig seier for oss, uttalte Alex Ferguson til Sky Sports 1 etter kampen.

Rio Ferdinand var en av banens beste spillere i dag, og nøytraliserte Fernando Torres. Etter kampen var han ydmyk, og mente at Uniteds scoring var av den heldige sorten.

- Anfield er et tøft sted å spille fotball, og Liverpool forsvarte seg veldig bra, og la press på oss over hele banen. Men i dag klarte vi å håndtere alt de prøvde seg på, og vi fikk scoringen. Liverpool er et veldig bra lag. Scoringen vår var litt heldig, men vi tar den. Hele laget forsvarte seg bra, var oppe i dem, og alt de slo inn i boksen vant vi. Man kunne se fra reaksjonene til spillerne og fansen etterpå, at det er en god følelse å reise fra Anfield med en seier, uttalte midtstopperen til Sky Sports 1.