Rafa prøvde en Shanks

Liverpools manager med ytterligere brannslukking etter å ha ertet opp de blå. Benitez ser fram til å få mer penger når nye eiere ventes å fullføre overtakelse denne uka.

I refleksjonens time forklarer Rafael Benitez ytterligere til Liverpool Echo i dag hvorfor han betegnet Everton som en ”liten klubb”, etter å ha fått inspirasjon fra Bill Shankly.

- Det er lett for meg å forklare hva jeg har sagt, sier Rafa til avisen.  – Jeg har lest mange kommentarer som Bill Shankly gjorde opp gjennom årene, hvor han sammenlignet Liverpool som klubb med andre lag.  Det er hva jeg denne gangen har gjort.

- Jeg er manageren til Liverpool, og jeg ganske enkelt sammenlignet vår klubb mot de fleste som kommer til Anfield.  Vi er i en posisjon hvor vi prøver å konkurrere med Manchester United, Chelsea og Arsenal, mens det er mer vanskelig for andre lag og andre managere.

- De fire øverste klubbene er regnet som de fire største klubbene i Premier League, og selv managere fra andre lag aksepterer at det er forskjellig forutsetninger når de spiller mot de store klubbene.  Det var det jeg mente å si.

På spørsmål om ryktene om at amerikanerne Gillett og Hicks er beredt til å gi manageren £100M+ når det ventes at de får kontroll over Liverpool FC denne uka, svarer Rafa at det er bra med penger men det er ikke alt som betyr noe.

- Jeg har ikke blitt fortalt noe om dette, sier Rafa om ryktene om transferpenger.  – Kanskje vil jeg få møte disse menneskene denne uka, men mine tanker er de samme.  Det vil være bedre å ha penger enn å ikke ha det, men hvis ikke vil vi jobbe videre som før.  Alt dreier seg ikke om penger når du skal drive en fotballklubb med suksess.

Ifølge Liverpool Echo forventes George Gillett Jnr og Tom Hicks å fly til Merseyside i dag, for å fullføre et kjøp av Liverpool Football Club.