Rafa sa nei til Real Madrid

Rafael Benitez har takket nei til et meget godt tilbud fra Real Madrid. Liverpool har sagt nei til videre spill i Liverpool Senior Cup.

Rafael Benitez har sagt nei til et meget bra tilbud fra Real Madrid. Dette bekreftes av ham selv. Den spanske manageren har vært en medvirkende årsak til Liverpools suksess de siste sesongene. Dette er blitt lagt merke til blant annet i hans hjemland Spania, der Real Madrid ikke har lagt skjul på at de kunne tenkt seg å ”sprenge banken” for å få Rafael i managerstolen på Santiago Bernabeu. Tidligere denne uken kom det fram at den amerikanske eieren Tom Hicks sa at Rafael Benitez` kone var en medvirkende årsak til at Rafael gjerne blir på Merseyside. Benitez har for lengst oppdaget at familien trives og har nå altså avslått en gylden mulighet til å dra til en annen klubb.

- Det er ingen grunn til å avslutte min treårskontrakt med Liverpool, sier den jordnære spanjolen. Du vet, jeg snakker ikke så gjerne om min familie, men de trives virkelig her. Jeg har problemer med Scouse-aksenten til min datter, men vi er lykkelige her, sier Benitez til Sky Sports News.

47-åringen innrømmer at det var en vanskelig beslutning å si nei til moderklubben Real fra fødebyen Madrid. Men han kunne ikke forlate Liverpool nå. Han lar heller ikke denne gang sjansen gå fra seg til å fortelle om hvilket kjærlighetsforhold han nå har til klubben og de som støtter dem.

- Jeg fikk et godt tilbud fra Real Madrid, og mer penger enn det jeg får nå, men jeg og min familier er glade over å være her. Dette er ikke et spørsmål om penger eller andre ting. Dette er et prosjekt som handler om mitt lag, min klubb og også fansen, supporterne som står bak oss. Vi er virkelig lykkelig og glade for alle disse tingene til sammen, sa Benitez.

Så får tiden vise seg om at dette er nok til å stoppe alle ryktene om at Benitez ønsker seg hjem for å trene et spansk lag. Benitez trente B-laget til Real Madrid fra 1989 til 1995, og han har ikke lagt skjul på sitt gode forhold til den klubben heller. Og det at han nå har takket nei til dem, betyr nok bare at ingen andre greier å lokke ham bort fra Englands beste by og lag heller. Real får bare lete videre etter Fabio Capellos etterfølger, og det før italieneren får vite om han får lov til å fortsette sitt virke på Santiago Bernabeu.

Trekker seg fra Senior Cup

Liverpool Football Club har etter mye fram og tilbake besluttet at de trekker seg fra denne sesongs Liverpool Senior Cup. Etter å ha slått Warrington Town i kvartfinalen, skulle de røde etter planen møte Everton i semifinalen, med muligheter til å møte Tranmere Rovers i finalen  mot slutten av 2006/2007-sesongen.

Beslutningen virker noe merkelig all den tid manager Rafael Benitez har klaget på manglende kamptrening for Gary Abletts Liverpool-reserver. Ifølge klubben var det på grunn av klubbens suksess i FA Youth Cup for andre sesong på rad, vanskelig å finne en mulig dato for å avvikle semifinaleoppgjøret mot erkerivalene fra Goodison Park.

Siden Liverpool Football Club ikke kunne gi Liverpool County FA en dato for Everton-kampen og på toppen av dette ikke kunne si om finalen Tranmere Rovers måtte avvikles mot slutten av denne, eller begynnelsen av neste sesong, så valgte klubben selv å trekke seg fra hele turneringen.

En talsmann for klubben skryter av samarbeidsviljen til Liverpool County FA og respekten for avgjørelsen LFC har fattet og ser fram til å være med i turneringen neste sesong.