Rafa satser på de uthvilte?

Minst spilletid kan gi Dirk Kuyt nikket mot Newcastle, mens Rafael Benitez vil gruble mest på hvordan han skal komponere en midtbane hvor spillere er skadet, slitne og skuffet.

Nok en gang skal Liverpool innlede en ligarunde etter et landslagsopphold, og manager Benitez vil vurdere hvilke spillere han skal ta ut til en vanskelig kamp på St. James' Park. Rafa har tidligere vist at han legger mye vekt på i hvor stor grad hans menn har blitt benyttet i harde landskamper med ofte lange reiser. Nå vil han også ta i mot flere spillere som har skuffelsen over å miste et EM-sluttspill i tankene.

Som tidligere nevnt vil Rafael Benitez ha bra med uthvilte forsvarspillere å velge i mellom til kampen i nordøst. Det store spørsmålet er om han våger å starte med en Daniel Agger som er uten kamptrening etter langvarig skade. Arbeloa, Carragher og Aurelio har alle vært hjemme, og Steve Finnan har også kun spilt en kamp i Wales sist lørdag. Sami Hyypiä spilte 90 harde minutter da Finland prøvde å skape sensasjon i Portugal i går, noe som ytterligere taler for at Agger kommer tilbake som makker til Carra i midtforsvaret.

På midtbanen er det mange muligheter, samtidig som en kan si at Rafa også er mest låst her. Xabi Alonso er fortsatt uaktuell etter skade, mens Momo Sissoko er slitt veldig denne sesongen og uvisst av hvilken grunn spilte han heller ikke for Mali under landslagsoppholdet. Javier Mascherano har reist langt for å spille kamper for Argentina, mens Steven Gerrard ikke reiste langt men fikk det tøft både fysisk og psykisk da man fikk en smell mot Kroatia på et en gjennombløt Wembley. Det virker likevel utenkelig at kapteinen ikke blir benyttet når Liverpool skal prøve å fortsatt ha kontakt med teten i Premier League etter bortekampen mot skjærene, og trolig får han med seg Mascherano som anker.

På flankene er det større spørsmålstegn. Kandidatene Jermaine Pennant og Yossi Benayoun på høyrekanten er begge skadet, men det er et håp om at man kan få israeleren klar til lørdag ettermiddag. På motsatt side har John Arne Riise som vanlig hatt en strevsom landskampperiode, men få tåler flere harde kamper enn nordmannen. Harry Kewell er frisk og nærmer seg god kampform, selv om Rafa mener at han fortsatt ikke er klar for 90 minutter. Hvorvidt det betyr at han spiller for eksempel om lag en time fra start, eller han igjen er innbytter, gjenstår å se. I tillegg har man Ryan Babel som et alternativ på hver flanke.

Lengst fremme virker det opplagt at Fernando Torres vil være med fra avspark igjen. Andriy Voronin scoret, mens spilte nesten hele kampen i Kiev, mens Peter Crouch var både god og på målscorerlisten for England i 90 minutter. Ryan Babel spilte også hele kampen for Nederland, mens Dirk Kuyt var på banen i 2.omgang. Hvorvidt dette peker i favør av Kuyt er et annet spørsmål som manageren vil måtte svare på. Kanskje kan et alternativ være å bruke Harry Kewell i rommet mellom midtbanen og Torres.

Det er alltid et vågestykke å tippe hva Benitez tenker, men vi ser for oss at spanjolen velger dette mannskapet:

Reina; Arbeloa, Carragher, Agger, Aurelio; Benayoun (Babel), Mascherano, Gerrard, Kewell; Kuyt, Torres.