Rafa skrøt av Kuyt

Liverpools manager tok en prat med matchvinner Kuyt før dagens kamp. Alonso bekreftet skadet. Coppell skylder på forsvarssfeil.

Med dagens resultater har Liverpool opparbeidet seg en fem poengs ledelse i forhold til Arsenal i kampen om tredjeplassen. The Gunners har imidlertid fortsatt en kamp til gode. Kuyts vinnermål fire minutter før slutt har likevel utvilsomt gitt de røde et overtak i bronsekampen. Rafa skrøt av sin nederlandske målscorer etter kampen, og avslørte også at Alonso var skadet til kampen.

- Det ble en vanskelig kamp for oss, men spillerne jobbet hardt. Det er alltid litt tungt å omstille seg etter kamp i Champions League. Vi klarte det imidlertid brukbart. Planen var å gi spillere som ikke spiller hver eneste kamp en sjanse. På den måten har vi hele tiden friske bein på laget.

- Prioriteten er å bli blant de fire beste og komme lengst mulig i Champions League.

Før kampen hadde Rafa en prat med Kuyt og understreket at han var fornøyd med spillerens innsats så langt i sesongen – selv om spissen hadde gått 8 kamper uten nettkjenning.

- Jeg fortalte ham før kampen at enkelte kanskje kritiserte scoringsstatistikken hans, men at jeg ser større på det og totalt sett er fornøyd. Kuyt jobber hardt, bidrar med assists og scorer mål i løpet av sesongen.

Rafa opplyste også at Xabi Alonso ikke spilte kampen på grunn av et spark i skinnleggen. Den elegante midtbanespilleren skal ikke være alvorlig skadet og er trolig aktuell til returkampen mot PSV.



Coppell skylder på forsvaret
Reading spilte sin syvende kamp på rad uten seier, og var nær poeng i dagens oppgjør. I et heldig øyeblikk kunne de også ha vunnet, etter tidlig utligning i andre omgang. Liverpool tok seg imidlertid sammen, og kom med en lang sluttspurt som resulterte i Kuyts vinnermål like før slutt.

Coppell sa etter kampen at han viste det kom til å bli vanskelig. Underveis følte han likevel de kunne vinne oppgjøret. Han skyldte nederlaget på dårlig forsvarsspill.

- Liverpool er et av de beste lagene i Premier League og i Champions League. Vi startet friskt i andre omgang, fikk et tidlig reduseringsmål og spilte positiv fotball. Jeg følte vi var nær ved å score nok et mål, men dårlig forsvarsspill ødela imidlertid for oss.

- Forskjellen på lagene var kanskje at de hadde sterkere innbytterbenk. Både Kuyt og Pennant viste kvalitet da de kom inn. Vi må bare lære fra denne kampen og fokusere videre.