Rafa: - Steven kan forbedre seg

Benitez mener kaptein Steven Gerrard fortsatt har forbedringspotensial. Hyypiä mener ”top four” er et minimum av det laget må oppnå denne sesongen. Interessante kamper i dag.

Steven Gerrard nøt alltid godt av Gérard Houlliers beskyttende hånd over sine skuldrer da franskmannen var sjef. Houllier hadde sine spillere han beskyttet med nebb og klør. Rafa har fra dag én opptrådt på en helt annen måte og dette kom også for en dag da Steven Gerrard (igjen) nesten havnet hos Chelsea sommeren 2005. Det skjedde bare uker etter den fantastiske kvelden i Istanbul, og sjokkerte alle i tilknytning til klubben. En småfurtete kaptein mente Liverpool ikke verdsatte han godt nok og ikke viste han den nødvendige respekt. I hans biografi skriver Steven rett ut at Rafa godt kunne ha vært mer raus med komplementer.

Rafa kommenterer nå styrkeforholdet mellom de to "sjefene" på Melwood, og gir et lite innblikk i hvordan kjemien er.

- Jeg vet han mener jeg burde ha åpent kjeften oftere og gitt mer ros, sier Benitez om sin kaptein. Han fortsetter: - Men jeg liker å sette press på han. Dette er helt bevisst. Hvis du mener en spiller kan prestere enda bedre, må du av og til gi dem en dytt bak. Dette er min måte å gjøre det på.

- Jeg vet han (Steven, red anmerk) også kan bli skuffet av og til. De beste komplementene jeg har mottatt har imidlertid kommet fra tidligere spillere etter de har lagt opp. Når jeg hører ord som at ”jeg lærte dette og dette fra ham” gjør det meg stolt og jeg tror det er veien å gå for å gjøre Steven enda bedre.

- Steven er selvsagt en fantastisk spiller allerede og en hyggelig person, men han kan løfte seg ytterligere. I dag fremstår han som enda mer moden på alle måter. Når jeg ber han om å spille på høyrekant gjør han det, og spiller bra. Når han spiller sentralt spiller han også bra. Han ville helt sikkert også levert en god kamp på venstrekanten. Steven vil alltid gi 100 %. Hvis det hadde vært behov for det kunne han sikkert også stått i mål.

- Slik jeg ser det er det mer å hente der det kommer fra. Han kan fortsatt forbedre seg. Hvert år som går blir han en bedre fotballspiller. Min far gjorde det samme med meg da jeg forsøkte å slå igjennom som spiller. Jeg visste likevel at han var stolt av meg. Hele filosofien er imidlertid å presse frem forbedringer. Selv innså jeg at jeg aldri kom til å bli en toppspiller. Derfor forsøker jeg å bli en best mulig manager i stedet. Man ønsker alltid å lese hyggelig ting om seg selv i avisene. Hva media skriver bryr jeg meg ikke så mye om. Når jeg ser rundt meg og ser blide ansikter vet jeg at jeg gjør en bra jobb.

Sami: - 4. plass et minimum
Sami Hyypia var tilbake og spilte en god kamp i midtforsvaret mot Reading. Den store finnen gjorde knapt nok en feil i løpet av nitti minutter og beviste at han er en nyttig mann å ha i troppen selv om han ikke lenger spiller fast. Sami tror at ni poeng på de neste tre kampene kan avgjøre kampen om plassene til neste sesongs Champions League.

- Ved starten av en sesong vil alltid det første målet være å sikre videre spill i Champions League. Selvsagt ønsker vi heller å bli nummer 3 enn 4, og aller helst nå enda høyere, sier han til Liverpool Echo. Han legger imidlertid til at det er et minimum for dem å bli blant de fire beste.

- Dersom vi klarer å ta ni poeng på de tre neste kampene tror jeg også vi er sikret kvalifisering til neste års Champions League.

Kampen om Champions League
Liverpool og Arsenal kjemper om de to siste plassene til Champions League neste sesong, med Bolton og Everton som outsidere. Med kamp mot PSV onsdag har de røde spillefri i dagens runde i Premier League. Med seks kamper igjen å spille kan Arsenal ta tre poeng innpå med seier borte mot Newcastle. Klubbene vil da ha like mange kamper spilt – med Liverpool to poeng foran. På de tre neste kampene i ligaen skal vi møte Manchester City (B) og Middlesbrough (H) og Wigan (H). Før denne runden er Liverpool syv poeng foran Bolton på femteplass. Et annet interessant oppgjør i dag blir derfor kampen Bolton-Everton på Reebok.