Rafa streber etter det perfekte forsvar

Liverpool har sluppet inn svært få mål denne høsten, men nå vil Rafael Benitez at laget hans skal bli enda mer gjerrige. Røykere blir kastet ut og fratatt sesongbilletten!

Marseille møter i kveld det gjerrigste Liverpool-laget på 30 år. Ikke siden 1977 har Liverpool hatt en bedre defensiv statistikk enn de har hatt så langt denne høsten. Ingen Liverpool-lag siden 1977/78 har sluppet inn færre mål i løpet av de sju første ligakampene. Faktum er at de røde bare har sluppet inn tre mål - alle på straffespark - på sju ligakamper og tre Champions League-kamper. Likevel er ikke Rafael Benitez helt fornøyd.

- Vi kan bli enda bedre, sier han til Liverpool Echo.

- Jeg synes vi forsvarer oss bra, men jeg mener vi også kan forbedre oss ytterligere. Når jeg analyserer kampene spør jeg meg ofte hvorfor vi gjorde den og den feilen. Det kan vi bedre på. Stabilitet i forsvaret, og å unngå baklengsmål er veldig viktig. Det beste hadde vært om vi hadde hindret lag i å skape sjanser mot oss i det heletatt, sier perfeksjonisten Rafa.

Røykere kan bli fratatt sesongbilletten
Sesongkortholdere som nekter å innrette seg etter røykeforbudet på Anfield står nå i reell fare for å bli fratatt sesongkortet. Det melder Liverpool Daily Post. Supportere som blir tatt for røyking inne på Anfield vil også bli kastet ut fra kampen. Vaktene på Anfield skal allerede ha kastet ut en tilskuer som ignorerte pålegg om å stumpe røyken da vaktene ba om det. Etter røykeforbudet ble innført på Anfield denne sesongen er det mange supportere som har klagd på at folk røyker på toalettene. Dette er også ulovlig, og vil bli slått hardt ned på. Klubben må innrette seg etter den nye røykeloven i England, og står således i fare for å bli ilagt bøter om tilskuerne ikke forholder seg til den nye loven som forbyr røyking på offentlige steder.

- Det viktigste tiltaket for å få slutt på røykingen er å spre budskapet om at det er ulovlig å røyke på Anfield. Vi benytter både kampprogrammet, websiden, klubbens eget magasin og høytaleranlegget for å innformere om dette. Høytalerstemmen høres også inne på toalettene, forteller stadionsjef Ged Poynton.

- Fra og med neste kamp vil vi slå enda hardere ned på røyking på tribunen. Da vil folk umiddelbart bli kastet ut fra stadion om de røyker, og dersom de er sesongkortholdere står de i fare for å få sesongbilletten inndratt, legger han til.

- Det store flertallet supportere er meget glade over dette forbudet. Røykere bør opptre fair overfor klubben, seg selv og sine medsupportere.