Rafa taus om Bellamys fremtid

Rafael Benitez ønsket ikke å kommentere Craig Bellamys fremtid i Liverpool FC på gårsdagens pressekonferanse. Riijkaard frykter at hans lag nå møter et mer sammensveiset Liverpool.

Rafael Benitez unngikk å kommentere Craig Bellamys fremtid i klubben på gårsdagens pressekonferanse i Barcelona. Spanjolen ble spurt direkte om Bellamy har noen fremtid i Liverpool på lang sikt.

- Det har vært spekulert omkring Bellamys fremtid i pressen, og det har vært spekulert i hvor mange spillere som har blitt bøtelagt. Den eneste som vet dette er jeg, og jeg snakker ikke om disse tingene nå, da jeg ønsker å fokusere på kampen, var managerens respons.

Ifølge The Independent klarte en kvinnelig reporter fra norsk TV2 nærmest å gjøre hele pressekonferansen til en farse ved stadig å mase omkring John Arne Riises helsetilstand.

- Han har det bra. Jeg tror ikke han er affisert av dette. Det var ikke ille, var alt Benitez ville si om den saken.

Liverpool Daily Post antyder nå at Craig Bellamy sannsynligvis starter på benken i kveld, og de fleste medier spår at Dirk Kuyt vil starte som enslig spiss hos Liverpool med Steven Gerrard i rommet mellom midtbanen og spissen.

- Episoden i Portugal kan styrke Liverpool
Barcelona-manager Frank Riijkaard frykter at hendelsene i Portugal i forrige uke fører til at hans mannskap bare møter et ekstra motivert og mer sammensveiset Liverpool-lag i kveld. Nederlenderen mener at Benitez vet nøyaktig hva han skal gjøre for å snu denne situasjonen til noe positivt og motiverende.

- Dersom de involverte spillerne hadde blitt nektet å spille kampen i kveld, ville det ha vært vanskeligere for Liverpool å komme sterkt tilbake etter dette. Deres trener vet nøyaktig hva han gjør, og han bruker situasjonen slik at han kan få det beste ut av mannskapet sitt, uttalte Barca-manageren på gårsdagens pressekonferanse.

De fleste medier spår at Barcelona starter kampen med tre mann i angrepsrekka i kveld. Ronaldinho ute til venstre, Andres Iniesta på høyre og Javier Saviola i midten. Sannsynligvis starter Deco og Xavi på den sentrale midtbanen, mens Rafael Marquez igjen kan få en rolle som midtbaneanker.

Barcelonas tropp til kveldens kamp: Valdés, Jorquera, Belletti, Oleguer, Puyol, Thuram, Márquez, Gio, Zambrotta, Motta, Xavi, Deco, Iniesta, Gudjohnsen, Saviola, Ronaldinho, Messi, Giuly.

For øvrig er kveldens dommer, Kyros Vassaras fra Hellas, identisk med mannen som dømte tilsvarende oppgjør på Nou Camp også i 2002. Den gangen endte det som kjent målløst.