Rafa tenker langsiktig

Rafael Benítez legger opp rotasjonssystemet sitt med omhu, og tenker allerede på sesongens siste kamper. Debatten rundt rotasjonspolitikken fortsetter. Skadeproblemer for Wigan.

Etter stort oppstyr omkring Rafael Benítez' rotasjonspolitikk, fortsetter nå publisiteten rundt det med nye uttalelser fra sjefen sjøl. Rafael Benítez innrømmer at han allerede tenker på hvordan han skal legge opp slutten av sesongen, selv om det bare er spilt seks ligakamper til nå!

Rafael Benítez har gitt innsikt i tenkemåten hans vedrørende rotasjonspolitikken, etter at debatten som omhandler benkingen av Torres i viktige ligakamper mot Portsmouth og Birmingham fortsetter for fullt. Selv en Torres-trippel mot Reading i midtuka gir ingen garantier for at en av verdens beste spisser skal få startplass mot Wigan i morgen.

- Jeg trenger ikke å ha Fernando Torres klar til spill mot Wigan nå, dersom jeg har Dirk Kuyt, Andriy Voronin og Peter Crouch klar. Muligens trenger jeg farten og gjennombruddskvalitetene til Torres i Champions League-finalen eller i den avgjørende kampen om ligagullet. Det er en avgjørelse treneren må ta, beretter Benítez til Liverpool Echo.

- Det blir snakket om at spillere kan spille mange kamper, og det kan de. Det benekter jeg ikke. Om de vil, kan de spille kanskje 20, 25 eller 30 kamper på rad. Problemet er da hva som skjer mot slutten av sesongen, etter 30 kamper, når man spiller for å vinne trofeer. Da må man være pigg og rask i beina og klar for å spille. Handler man ikke nå, vil det være for sent når man befinner seg i den posisjonen.

- Mot slutten av sesongen befinner alle lagene seg i den samme situasjonen, og dersom man spiller mot et lag som har 24 spillere i troppen som de roterer på, vil de være klar for kamp alle mann i løpet av de siste ti eller femten kampene. Man kan ikke endre den fysiske formen til spillerne i løpet av en uke, fortsetter Benítez.

- Noen ganger tar det en måned, noen ganger to, og om de ikke er klar etter å ha spilt hver kamp i fem måneder vil man ikke endre på det da. Da spiller man muligens for trofeer..., og da blir det ikke seier.

- Vi har spilt i finaler. Man kan ikke spille i Champions League- eller FA Cup finaler dersom man ikke har spillere som er i form. Det er åpenbart. Jeg snakker ikke bare om Champions League, men også Premier League. Dersom man ikke kan spille mot Birmingham med andre enn de faste spissene, da kan man kanskje ikke snakke om å vinne Premier League. Dersom Torres, Gerrard eller Carragher spiller hver kamp vil det bli umulig, erkjenner Benítez.

Liverpool-manageren innrømmer at debatten rundt hans rotasjonspolitikk er noe han begynner å venne seg til. Det er en politikk han har brukt helt siden han ankom fra Valencia, og Benítez fremhever at det var debatt rundt rotasjonspolitikken hans selv i Spania.

Wigan-trio tvilsomme til morgendagens kamp
Tidligere Liverpool-spiller Emile Heskey og nederlenderen Denny Landzaat sliter allerede med skader og er ute av oppgjøret. Nå er både Ryan Taylor og Kevin Kilbane tvilsomme med henholdsvis legg- og ankelproblemer, samtidig som den talentfulle teknikeren Antonio Valencia sliter med lysken.

Paul Scharner og Andreas Granqvist pådro seg henholdsvis akilles- og fotskader i 2-1 tapet mot Reading, men er ventet å bli spilleklare.