Rafa vil bli kvitt Le Tallec

Liverpool gjør alt de kan for å bli kvitt Anthony Le Tallec. Franskmannen fikk ikke være med reservene til Nederland. Wootton og Highdale med suksess i Danmark. U18 i aksjon.

Liverpool håper å kvitte seg med Anthony Le Tallec i løpet av august. Det skriver Liverpool Echo i dag. Franskmannen returnerte til Melwood i sommer etter ett år på lån hos Sochaux. I løpet av sommeren skal imidlertid 22-åringen ha fått klar beskjed av Rafael Benitez at han ikke har en sjanse til å melde seg på i førstelagsdiskusjonen, og at han ikke inngår i spanjolens fremtidsplaner.

Benitez har bedt Le Tallec om å trene med reservelaget, og de røde skal ha gjort det viden kjent for alle klubber i Premier League og klubber på kontinentet at angriperen er til salgs. I går reiste de fleste av Liverpools reservelagsspillere til Nederland for å delta i en turnering der. Le Tallec har imidlertid blitt gitt en uke fri. Dette mens førstelaget fortsatt trener på Melwood.

Birmingham og Fulham er mellom klubbene som nylig ble linket til franskmannen. Liverpool vil absolutt foretrekke å selge spilleren, men må muligens erkjenne at et nytt låneopphold er eneste løsningen på problemet. Le Tallec har nemlig aldri realisert potensialet han viste som tenåring, og som i sin tid fikk Gerard Houllier til å hente ham til Anfield.

Sochaux, som lånte Le Tallec i fjor, skal nå ha åpnet for å hente spilleren på permanent basis. Den franske klubben skal tidligere i sommer ha gjordet det klart at de ikke ønsket å beholde Liverpool-reserven, men ser nå ut til å ha skiftet mening.

- Vi vurderer det. Anthony er en veldig talentfull spiller, som gjorde en grei innsats for oss i fjor. Dersom prisen er akseptabel, vil vi vurdere å signere ham, uttaler Jean-Claude Plessis i Sochaux til Press Association.

Denne kilden hevder at Liverpool forlanger 4 millioner euro, eller £2.7M, for Le Tallec.

Suksess for Wootton og Highdale i Danmark
Liverpool-spillerne Scott Wootton og Sean Highdale er med på England U17 som for tiden deltar i det åpne nordiske mesterskapet i Danmark. På mandag vant England 2-0 over Island. Highdale spilte hele kampen, mens Wootton var ubrukt reserve. I går ble det igjen seier for de unge engelskmennene, denne gang 2-1 over Finland. Dermed er England på stø kurs mot lørdagens finale. Denne gangen spilte Wootton hele kampen, mens Highdale kom innpå etter 53 minutter. England skal nå spille hva som fremstår som en ren gruppefinale mot Sverige i morgen. Blir det finale for Wootton og Highdale blir høyst sannsynlig enten Belgia eller Danmark motstander.

U18 spiller treningskamp i ettermiddag
Liverpool U18 er vertskap for Carlisle United i en treningskamp på akademiet i Kirkby i ettermiddag. Avspark er kl. 15.00. Carlisles juniorer har spilt uavgjort 1-1 mot Everton og slått Huddersfield 5-4 i sine to oppkjøringskamper så langt i sommer. Hugh McAuleys mannskap slo som kjent Plymouth 4-1 i sin eneste treningskamp så langt.