Rafa vil ha rød revolusjon

Rafael Benítez vil forsterke laget så snart som mulig, og vil gjøre unna handlene fort. Samtidig mener han eierne nå må handle istedenfor å love gull og grønne skoger. Hvorfor Kewell ikke startet.

Rafael Benítez ønsker nå en revolusjonerende sommer på Anfield for å forsikre seg om at han leder et betydelig sterkere lag i kampen om å vinne ligagull og Champions League kommende sesong. Liverpool har tatt et skritt tilbake i Premier League inneværende sesong, og tapte som kjent gårsdagens Champions League-finale mot AC Milan.

I en klar tale til de nye eierne Tom Hicks og George Gillett, fastslår Benítez viktigheten av å gjøre både store fremskritt og investeringer for å kunne kjempe om de største trofeene, og å tette gapet mellom hans egen klubb og Chelsea og Manchester United.

Så langt har både Jerzy Dudek og Robbie Fowler blitt fortalt at de ikke får fornyet sine kontrakter som går ut denne sommeren, og det samme har også nå Boudewijn Zenden fått beskjed om. I tillegg bekrefter Benítez at Mark Gonzalez kun er små detaljer unna en overgang til Real Betis som skal være verdt £5M. Samtidig skriver også velinformerte Chris Bascombe i Liverpool Echo at Rafa heller ikke forventer at Craig Bellamy vil befinne seg på Anfield etter sesongslutt.

- I dag morges følte jeg meg både utladet og skuffet. Vi er i den samme situasjonen som for to år siden. Våre supportere er flinke og smarte, og de vet hvilke grep som må tas for at vi skal forbedre oss. De vet hvilke ting som peker i riktig retning for at vi skal ta skritt i riktig retning. De nye eierne snakker om at de vil støtte oss, men nå er det tid for handling og avgjørelse, og ikke bare snakk, uttaler en Rafael Benítez som forventer støtte fra de nye eierne og raske avklaringer.

- Dette handler ikke kun om å bringe inn nye fjes, men hele klubbens struktur. Vi behøver å bruke penger for å styrke stallen, og vi trenger i tillegg å arbeide med en hel rekke andre ting. Vi kan ikke se etter spillere først i august, for da ender vi opp med de som er på andre- og tredjeplass på listen over dem du ønsker deg. Vi må starte umiddelbart.

- Vi må gjøre fremskrittene så snart som overhodet mulig. I diverse cuper kan vi slå hvem som helst, men når vi befinner oss hele 21 poeng bak tetlaget i ligaen, da er det åpenbart at vi trenger mer kvalitet. Gjør vi ikke fremskritt nå vil vi ende opp med å kjempe for å bli blant topp fire og havne langt bak teten også kommende sesong, forteller Benítez, som altså akter å gjøre noe med ligaformen.

Rafael Benítez var raskt ute med å gratulere Milan med seieren i Mesterliga-finalen, men han kritiserte også dommeren som ifølge de fleste dømte en svært svak kamp. Dråpen som fikk begeret til å renne over var da tyskeren Herbert Fandel blåste av før tilleggsminuttene faktisk var over, etter at AC Milan hadde brukt ett minutt på innkast på overtid, samt foretatt et bytte. Benítez mente dommeren var den eneste som ikke så på klokken sin, men at dette selvsagt ikke var hovedårsaken til at Liverpool tapte.

- Det første jeg ønsker å berette, er at jeg vil støtte spillerne mine, fordi de la ned mye arbeidsinnsats og jobbet hardt. Deretter må vi tenkte på fremtiden, for vi må gjøre flere enn ett fremskritt om gangen. Det vil bli vanskelig å ta igjen Chelsea og Manchester United, men gjør vi de riktige tingene, og tar flere enn ett fremskritt av gangen, er det ingen umulighet. Det innebærer uansett at vi må ta minst to skritt om gangen for å nå dette målet.

- Vi trenger å analysere hvordan vi skal kunne greie å forsterke troppen om vi skal kunne være tittelutfordrere i ligaen og Champions League neste sesong. Vi ønsker å komme tilbake og igjen kjempe om å gå til topps i Mesterligaen, men det er selvsagt vanskelig, siden de andre lagenes kvaliteter ikke kan feies under teppet.

- Spillere må ankomme Anfield, og de må være de rette spillerne som forsterker laget og gir oss kvaliteter. Manchester United har allerede brukt nærmere £20M på Owen Hargreaves, så slik er situasjonen i overgangsfasen. Vi trenger å finne de rette folkene og de rette spillerne, bedyrer den spanske taktikeren.

Økonomien ser ikke ut til å bli Rafael Benítez' problem i år når han skal ut i jakten på nye spillere, slik som det har vært tidligere sesonger. Det er ventet at de nye eierne Tom Hicks og George Gillett frigir et betydelig beløp som er øremerket til kjøp av nye spillere. Etter at fire spillere allerede er på vei ut av klubben, og det ventes en snarlig exit fra femtemann, ligger alt til rette for at nye spillere vil bli hentet inn til de respektive posisjonene. Samtidig forteller Benítez om hvorfor ikke en av Pako Ayesterans favoritter, Harry Kewell, startet finalen i Aten til fordel for en svak Zenden.

- Det viste seg at Harry Kewell ikke var fysisk klar for 90 minutter i en Champions League-finale mot Milan. Vi måtte forandre på noe i andre omgang, og da kom han inn for Boudewijn Zenden. Deretter tok vi sjansen på å bytte ut Mascherano til fordel for Peter Crouch, men da fikk Milan med en gang kontringsmuligheter. De har kvalitetsspillere som både kan holde på ballen og gjøre det vanskelig for oss.

- Hovednøkkelen ligger i å kunne ta vare på de sjansene en produserer. Vi kan forbedre oss på noen felt, og dette er tydelig ett av dem. Jeg var svært skuffet over hvor lite som ble lagt til mot slutten, og at dommeren til og med blåste før tiden var ute, men jeg ønsker ikke bruke dette som noen unnskyldning. Jeg gratulerer Milan, et godt lag med en god trener, avslutter Rafael Benítez.