Rafa vil ha slutt på dommerforfølgelsen

Rafael Benitez vil at spillere som konsekvent forfølger og legger press på dommeren, slik John Terry gjorde på søndag, skal felles av videobevis. Gerrard mener sesongstarten har vært positiv.

Under gårsdagens pressekonferanse på Melwood uttalte Rafael Benitez at han håper at fotballforbundet vil introdusere videobevis for å identifisere og suspendere spillere som med vilje forfølger dommeren og legger press på ham. Liverpool-manageren mener dette var en bevisst taktikk fra Chelseas side i søndagens kamp på Anfield. Spanjolen mener tre kampers suspensjon er passende straff for spillere som gjør seg skyldig i slikt.

Benitez refererte også til en gentlemans-avtale klubbene gjorde i sommer, om å ikke legge unødig press på dommerne, og mente Chelsea nå allerede hadde brutt denne.

- Vi hatt møter der vi ble enige om å prøve og hjelpe dommerne under kamper, og ikke legge unødig press på dem. Dette er noe vi har pratet om. Vi ønsker et bedre forhold til dommerne. Derfor var jeg så overrasket over at så mange av Chelseas spillere prøvde å legge press på dommeren i søndagens kamp. Vi har sett mange eksempler på det samme de siste tre årene.

- Etter å ha sett søndagens kamp om igjen, skjønner jeg at dommeren var i en vanskelig situasjon. Han ble satt under voldsomt press av ulike Chelsea-spillere hele tiden. Spillere med kjente navn, og da er det vanskelig for en person å bevare fatningen og ta de rette avgjørelsene.

- Jeg mener man bør bruke videobevis for å straffe slik oppførsel. Gjør man dette, vet spillerne at de må være forsiktige ellers så vil de bli suspendert for tre kamper.

- Nå er det konkurranse om alle plasser på laget
Rafael Benitez gjorde seks forandringer på laget fra kampen mot Aston Villa til Toulouse-kampen. Det gjorde han også fra Toulouse-kampen til Chelsea-kampen, da han svitsjet tilbake til laget som startet mot Villa. Lagkaptein Steven Gerrard mener at det nå er konkurranse om absolutt alle posisjoner på banen, og erklærer at Liverpool nå har den sterkeste troppen i hans tid i klubben.

- For første gang i min Liverpool-karriere ser jeg genuin konkurranse om alle plasser på laget, sier Gerrard til Press Association.

- Det er minst to, kanskje til og med tre spillere, som kjemper om hver plass i startoppstillingen, og det kan bare være bra for alle. Du må spille bra om du skal beholde plassen, og du har ingen garantier for at du starter neste kamp.

- Vi har fått en positiv start på sesongen, og de nye spillerne har bidratt til det. De er fortsatt i prosessen med å finne seg til rette i engelsk fotball, og de må bli vant til systemene og spillemønstrene som manageren her foretrekker. Men det er flott å se den store innsatsen de legger for dagen alle sammen.

- Ingen har klippekort lenger, da kvaliteten på spillerne er så bra. Vi har gitt et klart signal om at vi vil være tittelutfordrere denne sesongen, men ingenting blir vunnet i august.