Rafa vil ikke snakke om transferpenger

Rafael Benitez vil ikke snakke om hvor mye penger han får å rutte med til sommeren. Djibril Cissé slipper straff etter å ha brukket beinet til motspiller.

Rafael Benitez sier at det vil være ”business as usual” på Anfield også etter at George Gillett og Tom Hicks tar over klubben. Han bebuder at han vil fortsette å identifisere de samme klassespillerne, men han håper nå at toppene i klubben skal ha råd til å hente inn de forsterkningene han ønsker seg. Spanjolen ønsker uansett ikke å diskutere hvor mye penger han får å rutte med offentlig.

- Jeg har ingen summer i tankene. Jeg fokuserer kun på de tingene jeg kan gjøre noe med, og hvor mye penger jeg kan bruke er ikke en av dem, sier Benitez til Liverpool Echo.

- Det er min oppgave å forberede laget til kampene, og denne helgen skal vi møte Newcastle. Deretter er det Barcelona. Dersom du snakker for mye om fremtiden, kan du fort glemme nåtiden, slår han fast.

- Vi må ikke glemme at vi har mye å spille for nå og i resten av denne sesongen. Det er det viktigste for meg for øyeblikket. Jeg jobber etter de samme ideene. Jeg har allerede fortalt de nye folkene at vi har en solid stamme i laget i spillere som Reina, Carragher, Hyypiä, Agger, Alonso, Gerrard, Sissoko, Crouch og Kuyt. Når spillere som dette utgjør sentrallinjen, kan vi bygge et lag rundt dem.

- Når det er sagt, så er det opplagt at vi hele tiden ser på klassespillere som vi tror kan styrke stallen vår. Vi har en virkelig sterk stall nå, og for å gjøre ytterligere forbedringer er det klart vi må kjøpe toppspillere. Dersom man ikke har mye penger, er ikke det mulig. I de siste årene har vi bare hatt penger til å kjøpe noen av de spillerne jeg har ønsket meg. Dersom vi får mer penger å rutte med nå, er det fint. Men det vil ikke gjøre vår søken etter spillere enklere. Å finne toppspillere i dagens marked kan være vanskelig.

- Manchester United har brukt store pengesummer på enkeltspillere, og nå som vi har stammen i laget på plass kan vi kanskje gjøre det samme i fremtiden. Men situasjonen blir ikke den samme her som i Chelsea. Du må finne det riktige øyeblikket å kjøpe og selge på som manager. Det er en av de viktigste oppgavene en manager har. Du må selge like før du tror en spillers karriere begynner å gå nedoverbakke.

Cissé slipper suspensjon
Utlånte Djibril Cissé vil ikke bli suspendert for taklingen som brakk benet til PSG-forsvarer Mario Yepes sist helg. Den franske ligaens disiplinærkomite diskuterte saken på et møte i går, og formann Jacques Riolacci har bekreftet overfor Sky Sports at Cissé slipper unna uten noen form for straff.

- Dommeren gjorde rett når han ga gult kort for taklingen. Det var et uhell med et tragisk utfall, siteres Riolacci.