Rafa vil spare spillere

Rafa Benítez prioriterer finalen foran tredjeplass. Sanchez og Niemi tror det blir en tøff kamp. Sinama-avtalen er ikke klar. Ungguttene til USA. Didi er fortsatt Liverpool-supporter.

Et par managere fra klubbene i nedrykkstriden har uttrykt bekymring for at Liverpool nå ikke har noe å spille for, og at de røde vil spare spillere foran Champions League finalen i Aten. Sheffield Uniteds manager Neil Warnock mener blant annet at dette vil være en stor fordel for Fulham, som tar i mot de røde i ettermiddag.

- Det er vanskelig å gjøre alle fornøyde. Jeg er sikker på at klubbene sin ligger midt på tabellen vil prøve ut noen nye spillere. Også spillere som ikke har spilt så mye i løpet av sesongen vil få sjansen, fordi det må avgjøres om de skal bli gitt nye kontrakter, sier Rafa til Liverpoolfc.tv i dag.

- Om du spiller mot Watford, og jeg har mye respekt for dem, men nå som de har rykket ned tror jeg ikke de vil bruke de samme spillerne de brukte for tre måneder siden. De må forbrede seg for fremtiden. Slik vil det være med mange lag.

- Vi vil gjøre vårt beste, og vi vil bruke gode seniorspillere, men vi vil prøve å bruke hele troppen. Vi har lyst å ta tredjeplassen, og vi vil gjøre så godt vi kan - men alle må forstå at finalen er førsteproriteten vår.

Samtidig ønsker ikke spanjolen å bruke tid på Gattuso, som startet en ordkrig foran finalen tidligere denne uken.

- Gattuso er en god spiller, men jeg tror ikke han har sett alle våre kamper. Jeg foretrekker å ikke snakke om kommentarer fra etter semifinalen. Vi vil heller analysere hva vi kan gjøre på banen i fred og ro, enn å snakke om det andre laget.

Sanchez tror på tøff kamp
Fulhams nye sjef, Lawrie Sanchez, tror at laget hans står foran en tøff oppgave i dag. Sanchez, som sikkert mange røde husker med vonde minner etter FA cupfinalen i '88, tror Liverpools spillere vil være topp motivert med ønske om å spille seg inn i finalelaget.

- Uansett hvilket mannskap de sender utpå i dag vil prestere på eit høyt nivå. Liverpool-spillerne vil ha en plass i finalelaget i tankene, og du vet aldri når det kan oppstå en skade. Alle har noe å bevise, sa Sanchez til pressen i går.

Fulham-keeper Antti Niemi deler sin sjefs tanker.

- De kunne sannsynligvis stilt med to forskjellige lag som kunne gjort det bra i ligaen. De kan bare kaste utpå en ny kvalitetsspiller, så jeg tror ikke det vil utgjøre noen forskjell. Uansett hvilket mannskap de stiller med vil det bli tøft.

Sinama-avtalen er ikke klar
Reacreativo Huelva meldte på sine hjemmesider i går at Liverpools franske angriper Florent Sinama-Pongolle var klar for klubben. Nå melder Liverpoolfc.tv at avtalen ikke er ferdigforhandlet, og at Huelva bare har bestemt at de ønsker å bruke opsjonen på spilleren.

Ungguttene til USA
Mesteparten av Liverpools FA Youth Cup-mestre, og en del av U16-laget drar i dag til USA. Under oppholdet skal de spille tre kamper på fem dager.

Den første kampen er mot et lag fra Memphis, før de møter GA State ODP og NC ODP i North Carolina. De unge røde returnerer til Merseyside den 13. mai.

Hamann er fortsatt Liverpool-supporter
Dietmar Hamann var en av finaleheltene fra Istanbul i 2005, og den tyske maskinen benekter at han er bitter på Rafa Benítez etter sin avskjed.

- Jeg hadde ett år igjen på min kontrakt, så det var min avgjørelse. Manageren fortalte meg at han ønsket å bruke Steven Gerrard mer sentralt neste sesong, og at jeg kanskje ikke fikk like mange kamper som jeg forventet. Det må du bare akseptere, og Rafa var alltid ærlig med meg, forteller Didi til Evening Standard.

- Jeg er fortsatt en Liverpool-supporter, og om jeg kunne vært der i 3 eller 4 år til ville det vært perfekt. Men det ble ikke slik.

Hamann kommer til å se finalen i Aten fra tribunen, men tror Liverpool vil få det tøft mot Milan.

- Jeg bekymrer meg for om vi brukte opp flaksen for to år siden. Om Liverpool kunne valgt alternativet på forhånd om å avgjøre det på straffer, tror jeg de ville valgt det - for Pepe Reina er virkelig en av verdens beste keepere på straffer. Om jeg enda var i Liverpool ville jeg heller møtt United i en finale.

- Jeg har mange minner fra finalen i 2005, men det beste var å komme tilbake til Liverpool, og se ein million fans. Det var det beste.