Rafa vurderer ny kontrakt for Zenden

Rafael Benitez er usikker på om han skal gi Bolo Zenden ny kontrakt eller ei. Accrington vil ha Antwi og Martin også neste sesong. Hammill imponerte igjen. Legende kritiserer Rafa og Jose.

Rafael Benitez hyller Boudewijn Zenden i dagens Liverpool Daily Post, men vil ikke si så mye om nederlenderens fremtid i Liverpool. Midtbanespilleren fikk spille begge semifinalene i Champions League mot Chelsea, og nettet også i straffespark-konkurransen på Anfield. Zenden har startet kun åtte ligakamper denne sesongen. 30-åringen har også startet seks av 14 Champions League-kamper og kommet innpå som reserve i fire.

Benitez mener at Zenden med sin profesjonalitet er ”limet” som holder hans tropp sammen. En uttalelse som kan tyde dit hen at han spekulerer i å gi hollenderen, som de fleste hadde forventet ville forsvinne til sommeren, en ny kontrakt.

- Noen folk vet ikke hvor god Bolo er. Han er veldig profesjonell. Han har et utpreget konkurranseinstinkt og gode holdninger. Han er en fantastisk lagkamerat for de andre spillerne, skryter Rafa.

- En av hans tidligere managere karakteriserte ham som limet som holder troppen sammen. Det er en god definisjon, for han maner hele tiden til samhold. Han prøver hele tiden å få de unge spillerne, de nye spillerne, de engelske spillerne og de spanske spillerne til å dra lasset sammen. Dette er han i stand til fordi han prater en rekke språk.

Zenden kom som kjent til Liverpool på free transfer fra Middlesbrough for to år siden, og er en av flere Liverpool-spillere hvis kontrakt løper ut til sommeren. Benitez avslører til Daily Post at han fortsatt ikke har bestemt seg for om han skal gi den allsidige midtbanespilleren en ny kontrakt.

- Jeg snakket med ham i forrige uke, ettersom kontrakten hans går mot slutten. Det første han sa til meg var: ”Jeg ønsker å vinne finalen”. Det var det eneste som betydde noe for ham nå. Jeg vil prøve å være ærlig med ham. Han er en veldig god proff, men jeg må analysere alt før jeg bestemmer meg.

- Jeg har ikke tatt noen avgjørelse så langt, men jeg vil gi ham beskjed raskt når jeg har kommet frem til min avgjørelse.

Accrington vil låne Antwi og Martin også neste sesong
Liverpool Daily Post skriver ellers i dag at Accrington Stanley ønsker å låne duoen Godwin Antwi og David Martin også neste sesong. De to unge spillerne avsluttet som kjent denne sesongen på lån i Lancashire-klubben, og bidro til at Stanley unngikk nedrykk fra League Two.

- Vi prøver å finne ut hva Liverpool ønsker. Kanskje ønsker de at disse spillerne skal spille på et litt høyere nivå? De trivdes imidlertid her, og dersom de blir i klubben vil de bli tatt godt vare på. Det er gode gutter med flotte holdninger. De er den type spillere vi prøver å hente til denne klubben. Vi ønsker alltid spillere som fotballen betyr mye for, sier Accrington-manager John Coleman.

Ny god kamp av Hammill
Liverpools utlånte ving Adam Hammill var igjen en av banens beste spillere da Dunfermline slo Motherwell 4-1 på hjemmebane i skotsk Premier League i går kveld. Hammills lag kjemper desperat for å unngå nedrykk, og ligger nå bare poenget bak St Mirren når to kamper gjenstår.

Gårsdagens kamp ble en temperamentsfull affære som inneholdt tre røde kort og to straffespark. Hammill var nest sist på ballen ved den første scoringen, etter at han fikk skaffet seg plass på vingen og lagt inn i feltet til målscorer O’Brien.

Fotball-legende kritiserer Benitez og Mourinho
Den tidligere VM-vinneren Jorge Valdano er i dag ute med bitende kritikk av spillestilen som Jose Mourinho og Rafael Benitez representerer. Argentineren baserer kritikken sin på semifinalene i Champions League mellom Liverpool og Chelsea.

- Fotball hander om følelser, og slik sett er Anfield uslåelig. Men fotballen som ble servert på dette følelsesladede stadion var kald og kynisk. Chelsea og Liverpool representerer en veldig intens, kollektiv, taktisk og fysisk fotball. De spiller veldig direkte. En fotball uten korte pasninger og taktomslag. En fotball uten veggspill, tuneller og hælspark. Det handler om ekstrem kontroll og gravalvor. Lagene nøytraliserte hverandre i semifinalene, uten kreativitet og finesse, sier han til Press Association.

- Mourinho og Benitez har noenlunde samme bakgrunn, og lever i en verden der alt de gjør blir fulgt av media. Derfor er de også så skeptiske til hverandre. Men de har to ting felles: En hunger for suksess og et ønske om å kontrollere alt. Det tror jeg skyldes en felles faktor; nemlig at ingen av dem lykkes som spillere selv. Derfor er de så oppsatt på å lykkes som managere.

- Managere som ikke hadde talentet til å lykkes som spillere tror heller ikke på talentet til sine spillere. De tror ikke på å improvisere for å vinne fotballkamper. Kort fortalt, Benitez og Mourinho er akkurat den type managere som Benitez og Mourinho hadde trengt for å lykkes som spillere selv, avslutter Real Madrid-legenden.