Rafael Benitez i hardt vær

Det er på det rene at alt ikke er som det skal være, etter den siste tidens oppvask i media. Stormen er ennå ikke over, da det er store utfordringer innad i LFC.

Det er ikke tvil om at det er en kollisjon mellom eiere og manager i kommunikasjon og forståelse av hvordan dette gamet fungerer. Når man på samme tid vet at Benitez ikke er den som lettest lar seg diktere, må man ta høyde for uro i klubben. Spørsmålet er hvor uroen skal ende.

I går fikk vi vite at Parry hadde fått ansvaret for kjøp og salg av spillere. Det var ikke gode nyheter når man tenker tilbake på Rafas exit i Valencia. Imidlertid kan det være mindre dramatisk enn man først kunne anta, da Parry kan ha fått ansvar for forhandlinger og de formelle tingene, mens Rafa fremdeles vil diktere hvem som skal inn, og hvem som skal ut.

Amerikanerne kommer til Liverpool 16. desember, fem dager etter at Liverpool møter Marseille i gruppespillets siste kamp. Det kan bli et avgjørende møte, da eierne i sin uvanlige pressemelding sa klart i fra om at de ville ha resultater fra sine investeringer i sommer, i form av suksess. Om eierne ikke har utstrakt innsyn i europeisk fotballkultur, forstår de godt at CL-exit er langt fra suksess, noe som vil vise igjen i de mer håndterlige tallene i rekneskapet.

Bascombe skriver i dagens News of the World at de amerikanske eierne allerede forberedte seg på å sparke Benitez, en avgjørelse som skal ha satt seg etter denne ukens krangling. Det er ikke et spørsmål om hvis, men om når, sies det. Bascombe, som tidligere var Echos nøkkelmann på Anfield, skal ha greie på det han skriver om, men om han har rett denne gangen gjenstår å se.

Bascombe lanserer sågar tidligere Chelsea-manager Jose Mourinho som en mulig etterfølger, og hevder at portugiseren står øverst på listen som eierne allerede har utformet.

Rafael Benitez vet nok at han beveger seg på tynn is, men han lar likevel ikke mye usagt i sine uttalelser til pressen. Etter å ha fått gjentatt beskjeden om å slutte å prate om transfers og å konsentrere seg om spillet, kostet Rafa likevel på seg noen kommentarer om eiernes manglende forståelse for transfermarkedet etter kampen i går. Rafa har vært ute i hardt vær tidligere og lot seg heller ikke den gang dytte på. Om han velger å trå mer forsiktig i fortsettelsen av denne konflikten, gjenstår å se.

- Jeg har en lidenskap for denne klubben. Fansen som var med meg i Istanbul vet hva dette betyr for meg, sa Rafa etter kampen i går.