Reina bak ligaens beste forsvar

Pepe Reina berømmer lagkameratene foran seg, som har hjulpet til at keeperen spiller på det laget som har sluppet inn færrest mål i Premier League denne sesongen.

Liverpool har sluppet inn kun seks mål på 14 ligakamper denne sesongen, som er færrest i Premier League. Aller mest imponerende er det kanskje at man har kun to baklengs på fremmed gress i 2007/08. Pepe Reina har holdt nullen i ni av de 14 kampene, og har ikke sluppet ballen bak seg ved de fire siste anledningene.

- Det er lettere for meg enn noen gang slik laget spiller for øyeblikket, sier Reina til Liverpool Echo.

- Jeg var nødt til selv å holde varmen mot Bolton, da det var kaldt, vått og vindfullt. Resultatet hjalp imidlertid.

- Forhåpentligvis kan det fortsette slik, og for meg personlig er det alltid veldig viktig å kunne holde buret rent. Det hjelper på sikkerheten og selvtilliten.

- Det som er bra i tillegg, er at vi skaper så mange sjanser og scorer så mange mål.

- Jeg har sagt mange ganger om hvor god Sami er og jeg er sikker på at folk som var på Anfield i går ikke behøver å fortelles at han var glimrende nok en gang, svarer Pepe på spørsmål om den eldste av midtstopperne i klubben.

- Han har vært slik hele sesongen og det er flott for meg å kunne spille bak spillere som Sami, Carra, Arbeloa og Riise. Jack Hobbs kom også innpå, gjorde det godt og kan være stolt av sin innsats.

Om buret har vært lukket i de siste ligakampene, var det få som ikke trodde at statistikken skulle bli brutt like før pause mot Bolton. Nicolas Anelka ligger allerede godt an til å ha bokført sesongens miss da han satte ballen utenfor et vidt gapende mål.

- Jeg forventet at det skulle bli 1-1, men slikt kan hende selv de beste angriperne, innrømmer Pepe Reina. - Anelka er en god spiller som var uheldig, og vi var heldige.

- Vi går begge for alle baller, vi er begge aggressive, og jeg prøvde å gjøre det samme som ham, er keeperens forklaring på at han og Jamie Carragher kolliderte som forspill til missen av Anelka.

- Vi prøver begge å gjøre det som er best for laget, og da kan slike ting hende.