Reina fokusert på Porto-kampen

Trass i all viraken rundt Liverpool i pressen er Jose Reina kun fokusert på å vinne Porto-kampen. Gjestene med god generalprøve. Bruna og Mihaylov på prestisjefylt liste.

Pepe Reina sier til liverpoolfc.tv i dag at han er sikker på at han og hans lagkamerater har det som skal til for å avansere til cupspillet i Champions League. For å være sikre på å gå videre må de røde slå Porto på onsdag, og deretter vinne i Marseille om to ukers tid.

- Vi er på tredjeplass i gruppen nå, og må ha to seire til, uttaler 25-åringen som ikke har sluppet inn baklengsmål på de fire siste kampene.

- Oppgaven blir ikke enkel, men dersom vi spiller opp mot vårt beste så vet vi at det vil holde. Vi må vinne i Marseille, men først har vi en kamp mot Porto. Det er ikke vits i å se lenger frem enn det, legger han til.

- Når Liverpool vant turneringen i 2005 gikk de videre fra gruppespillet med 10 poeng. Det var nok. Vi må satse på å nå den summen nå også, da det vil være nok også denne gangen. Måten laget tok seg til finalen i 2005 på bør fungere som et speil for oss. Det er et eksempel på hvordan denne situasjonen kan bli løst.

Reina spilte som kjent for Villarreal da Liverpool vant i Istanbul, men spilte da laget tapte finalen i Aten i vår.

- Jeg har ikke sett kampen i Aten om igjen. Den tilhører fortiden. Vi tapte og må glemme det og gå videre. Folk sier at vi var uheldige i Aten, men til slutt var det Milan som trakk det lengste strået. Kommer vi til finalen igjen, må vi sørge for at vi ikke ender opp som tapende finalist nok en gang. Men vi kan ikke begynne å tenke på slike ting før vi har vunnet disse to siste gruppespillkampene. Vi må ta oss videre til cupspillet før vi kan tenke frem mot noen finale, avslutter han.

God generalprøve av Porto
Porto leverte en god generalprøve foran onsdagens kamp på Anfield. De vant nemlig i helgen 2-0 hjemme mot Setubal, etter scoringer av Lisandro Lopez og Ricardo Quaresma. Dermed leder de fortsatt den portugisiske serien med fire poeng ned til Benfica på andreplass.

Porto stilte sitt beste mannskap i helgen, og hvilte dermed ingen spillere foran kampen mot Liverpool. Dette laget slo Setubal: Helton, Bosingwa, Pedro Emanuel, Bruno Alves, Marek Cech, Lucho Gonzalez, Paulo Assuncao (Kazmierczak, 86), Raul Meireles (Farias, 86), Tarik Sektioui (Mariano Gonzalez, 63), Lisandro Lopez, Ricardo Quaresma.

Bruna og Mihaylov blant de 50 beste i verden
World Soccer Magazine har kåret hva de mener er de 50 beste unge fotballspillerne i verden, og blant de mange unge talentene finner vi Liverpool-duoen Gerardo Bruna og Nikolay Mihaylov. Dette er første gang Liverpool har hatt to spillere inne på denne prestisjefylte listen. En rekke nåværende Liverpool-spillere har for øvrig vært å finne på denne listen tidligere år. For eksempel Lucas Leiva, Fernando Torres, Pepe Reina, Daniel Agger, Emiliano Insua, Ryan Babel og Nabil El Zhar.