Reina kan bli historisk

Far og sønn Reina skriver fotballhistorie om Jose spiller mot Milan. Fowler tror nesten ikke det er sant at han kan få spilletid i en Champions League-finale. Pearce jaktet Cissé.

Jose Reina vil skrive fotballhistorie om han vokter Liverpools mål i Champions League-finalen, melder liverpoolfc.tv. Da vil han nemlig inngå i en eksklusiv gruppe som kan skryte av at både far og sønn har spilt i en Europacupfinale.

Joses far, Miguel Reina Santos, spilte for Atletico Madrid mot Bayern München i 1974. Kampen gikk til ekstraomganger, og selv om Atletico tok ledelsen, måtte pappa Reina se et langskudd finne veien til nettmaskene bak seg bare sekunder før slutt. I omkampen tapte hans lag 4-0.

Bare to andre far/sønn-kombinasjoner har spilt finaler, og den ene er representert på motsatt banehalvdel i Aten. Milan-forsvarer Paolo Maldini fulgte nemlig i fotsporene til faren Cesare. Paolo har spilt i hele fem finaler, mens faren vant med Milan i 1963 etter å ha slått Benfica på Wembley.

I tillegg har vi Manuell Sanchis Hontiyuelo som vant med Real Madrid både i 1998 og 2000. Faren, Manuell Sanchis Martinez, spilte også for Real, og vant turneringen i 1966.

Fowler må klype seg i armen
Robbie Fowler kan fortsatt nesten ikke tro at han skal være involvert i en Champions League-finale helt på tampen av sin Liverpool-karriere. Han var selv tilstede på Atatürk Stadium da de røde vant i 2005.

- Jeg var på ferie i Portugal og dro derifra til Tyrkia sammen med Steve McManaman, hvor vi også møtte Steve Harkness, forteller 32-åringen om finalen for to år siden.

- Vi satt på tribunen og så kampen fra fansens perspektiv. Jeg husker at jeg tenkte at jeg nok aldri ville få muligheten til å spille i en slik kamp. Jeg hadde aldri trodd dette skulle skje. Hvem vet, jeg  blir kanskje å finne på tribunen igjen! Men bare det faktum at jeg har sjansen til å være involvert i en Champions League-finale som Liverpool-spiller er nærmest surrealistisk for meg, sier Fowler til LFC Magazine.

Pearce jaktet Cissé
En uoffisiell Manchester City-nettside hevder i dag at Djibril Cissé stod øverst på Manchester-klubbens handleliste for sommeren før Stuart Pearce fikk sparken. Pearce skal ha vært tilstede på den franske cupfinalen, der den utlånte Liverpool-spissen gjorde to mål, bare 48 timer før han fikk sparken i City.