Roberts erstatter Hansen

David Roberts vil vokte Liverpools mål i kveldens juniorcupfinale, etter at danske Martin Hansen brakk fingeren i forrige uke. Trener Owens håper å snu 1-2 til seier.

Som vi kunne berette for over en uke siden så må Liverpools juniorer klare seg uten målvakt Martin Hansen i kveldens andre juniorcupfinale mot Manchester United. Dansken var nemlig så uheldig å brekke fingeren under oppvarmingen til den første finalekampen. Han trosset imidlertid smertene og spilte hele den kampen. Staben ved akademiet ønsker imidlertid ikke å ta noen sjanser med sisteskansens helse, og kommer ikke til å la ham stå i mål i kveld. David Roberts vil derfor vokte buret for juniorene på Old Trafford i kveldens kamp.

Liverpool ligger som kjent under med 1-2 etter første kamp, men i FA Youth Cup teller ikke bortemål, slik 1-0 til gjestene etter 90 minutter i Manchester i kveld er nok til å sikre ekstraomganger.

- Jeg vet vi har flere spillere som kan score mål, da vi har gjort mange mål i årets juniorcup. Vi nettet for eksempel sju ganger i de to semifinalene mot Newcastle, sier trener John Owens til liverpoolfc.tv før kveldens kamp.

- På midtbanen har vi Ray Putterill, Jimmy Ryan og Charle Barnett som alle scorer hyppig, og på topp er Ryan Flynn og Craig Lindfield målfarlige. Vi visste hele tiden at dette ikke ville bli avgjort på Anfield, og vi tror fortsatt vi kan vinne, legger han til.

Treneren gjør imidlertid et poeng av at det er viktig at hans gutter tåler atmosfæren på Old Trafford.

- Jeg tror de er i stand til å håndtere det, men du vet aldri med så unge spillere. Forhåpentligvis vil vi også ha noen supportere der som klarer å gi litt lyd fra seg. Som jeg har sagt før er det viktigste med juniorfotballen å produsere spillere for førstelaget, men vi ønsker selvsagt å gjøre det bra i juniorcupen også.
- Vi er positive foran kampen. United scoret på et straffespark og et selvmål i den første kampen. Scoringene kom i deres gode periode etter pause, etter at vi hadde dominert førsteomgangen. Det var en jevn kamp på Anfield. Det var et skudd for baugen å tape den kampen, men nå må vi bare slå tilbake. Jeg er sikker på at guttene vil klare det.

- Jeg tror det blir en god kamp i kveld. Den første kampen var også god. Men jeg tror ikke det blir mange mål. Vi må imidlertid score, så vi må angripe dem fra første fløytesignal av. Men vi kan ikke være uforsiktige, for da vil de bare kontre oss i senk. Det er vi som har presset på oss for å score, slår han fast.

- Dersom deres spillere begynner å tenke negativt, og fokusere på at de må forsvare en ledelse, kan det være vår sjanse.

Owens tror den store gressmatta på Old Trafford vil passe hans lag, og ikke minst en spiller som Ray Putterill.

- Det er en veldig stor bane, og laget som har mest ballbesittelse har den beste muligheten. Det blir vanskelig å gjenvinne ballen når du har tapt den, og vi vil benytte rommene så godt som mulig. Når vi ikke har ballen må vi prøve å være oppe i United-spillerne og nekte dem rom.

- Vi har Astrit Ajdarevic tilbake. Han trengte å spille en kamp, så han var involvert mot Newcastle på lørdag (en kamp Liverpool vant 4-3, red.anm). Han har gjort det bra etter at han kom til klubben, og er i god form, avslutter Owens.

Det er ventet at Ajdarevic vil ta plassen fra Lee Woodward i kveld. Avspark på Old Trafford er kl 20.45, og kampen går live på Sky Sports.