Røde med landslagssuksess

Det har vært en god dag for alle røde på landslagsoppdrag. Totalt var sju røde i aksjon, og det endte med 15 poeng og 12-0 i målforskjell i de fem aktuelle kampene.

I gruppe C spilte John Arne Riise som vanlig 90 minutter da det norske landslaget beseiret Ungarn hele 4-0. Steffen Iversen, Daniel Braaten og John Carew scoret målene for Norge, i en kamp der Riise presterte på det jevne.

England ligger fremdeles plassert på fjerdeplass i gruppe E etter kveldens kamp. Engelskmennene beseiret som forventet Estland, og vant komfortabelt 3-0, i en kamp der tempoet til tider minnet om en treningskamp. Steven Gerrard spilte hele kampen sentralt på midtbanen, mens Crouch spilte hele kampen på topp. Den lange spissen scoret også et av Englands mål, da han headet inn et David Beckham-innlegg fra åtte meter. En flott scoring. De andre målene kom fra tidligere røde Michael Owen, og Chelseas Joe Cole.

Sami Hyypiä var suspendert da Finland overbevisende slo Belgia 2-0 hjemme i gruppe A. Jeremenko jr. og Johansson scoret målene for finnene.

José Reina og Xabi Alonso spilte hele kampen da Spania beseiret miniputtnasjonen Liechtenstein 2-0 på fremmed gress. Tidligere linkede David Villa scoret begge målene for Spania, hvorav det ene var et lekker brassespark. Kampen var avgjort etter et kvarter, men bortelaget både kunne og burde ha vunnet med flere. Nevnte Villa brente blant annet et straffespark. Xabi Alonso hadde flere skuddforsøk som ble blokkert, mens José Reina hadde en rolig dag på jobben. Enkelte har kanskje fått med seg at Luis García erstattet Cesc Fabregas drøye tyve minutter før slutt. Det er altså Espanyols Luis García, og ikke vår. Han er nok enda ikke helt tilbake fra sin kneskade.

Mens det ser greit ut for Spania med tanke på kvalifisering til neste sommer og EM-spill, ser det mørkere ut for danskene etter skandalen i helgen. I kveld slo de i midlertid tilbake, og slo Latvia 2-0 i Riga. Daniel Agger spilte hele kampen.

Utlånte Djibril Cissé kom inn etter 62 minutter for Liverpool-aktuelle Florent Malouda i Frankrikes 1-0 seier mot Georgia på Stade de France. Samir Nasri scoret for franskmennene, som nå topper gruppe A med to poeng foran Italia.