Røde på landslagsoppdrag

I kveld er flere av Rafa Benitez sine menn i aksjon for sine landslag. Les hvem som er i aksjon, og hvilke kanaler som viser kampene.

I gruppe A skal Sami Hyypiä og hans Finland i aksjon borte mot Serbia. Utvilsomt en veldig tøff kamp for finnene, som ligger på andreplass i gruppe A. Laget har plukket imponerende 17 poeng på sine ni første kamper, og ligger foran lag som Portugal, Belgia, og nevnte Serbia. Polen leder gruppen. Kampen har avspark kl 20.15, og vises på ART Sport 4, og Canal+ Sport 1 Finland.

Som kjent er John Arne Riise og det norske landslaget i Moldova. Det er jevnt bak Hellas i gruppe C, og med seier vil Norge ligge brukbart an. Avspark er 20.00, i en kamp som blir sendt på Viasats nye kanal, Viasat 4.

Steve Finnan er som kjent igjen på Merseyside, og er ikke med når Irland er i Slovakia. Irene ligger kun ett poeng bak Tsjekkia i gruppe D, mens det nok er for langt opp til puljeleder Tyskland. Irland møter nettopp Tsjekkia i Praha i midtuken, i en kamp hvor Steve Staunton håper å få høyrebacken friskmeldt.

På Wembley er det skjebnekamp for England, når de tar i mot Israel. Dette er en kamp som Steven Gerrard kommer til å starte, til tross for tåskaden. England har virkelig kniven på strupen, og er per i dag nummer fire i gruppa. Bak Kroatia, dagens motstander Israel, og Russland. Yossi Benayoun er kaptein for israelerne, og kommer til å starte kampen. Peter Crouch er suspendert, men med i troppen og aktuell for Russland-kampen i midtuka. Kampen har avspark kl. 18.00, og vil bli sendt på SportN og BBC One.

Daniel Agger og Danmark møter Sverige, og er utvilsomt hevnlystne etter skandalekampen i Parken. Det spørs dog om ikke toget allerede har gått for Danmarks EM-sjanser, ettersom de nå er fem poeng bak Spania, seks bak Nord-Irland, og åtte bak ledende Sverige. Denne kampen starter kl 19.30, og blir sendt på NRK2, Tv3 Sverige og Tv3 Danmark.

Fernando Torres og Xabi Alonso kommer mest sannsynlig til å starte når Spania møter Island i Reykjavik. Torres har ristet av seg skaden fra midtuka, og mye tyder på at det er Alonso som starter sammen med Xavi sentralt på midtbanen. Pepe Reina er også med i troppen, men må nok finne seg i å sitte på benken, ettersom Iker Casillas vokter buret. Spania ligger for øyeblikket ett poeng bak Nord-Irland, som har den andre EM-plassen - men spanjolene er naturligvis enda favoritter til å kvalifisere seg. Denne kampen går så sent som 22.00, og vises på Viasat Sport 2.

Dirk Kuyt og Ryan Babels Nederland møter Bulgaria kl 20.30, i en kamp som blir sendt på Canal+ Sport 1. Nederland ligger bak Romania og Bulgaria i gruppe G. Med seier her vil de dog klatre opp på topp. De oransje har også en kamp tilgode.

Andriy Voronin og hans Ukraina er i en knalltøff gruppe, og Italia og Frankrike leder som forventet. Skal Ukraina ha mulighet til å gå til EM må de vinne i dag - på dagen da de to storkanonene spiller mot hverandre.

Det er altså mange kamper i vente som er interessante med Liverpool-øyne. Vi kommer tilbake med en oppsummering av landskampene etter at Spania og Island er ferdigspilt rundt midnatt.