Rush tror Gerrard og Torres blir et radarpar

Ian Rush tror at Steven Gerrard og Fernando Torres de kommende årene vil utvikle seg til et radarpar som tåler sammenligning med Kenny Dalglish og ham selv.

Liverpool-legenden Ian Rush tror at Fernando Torres og Steven Gerrard med tiden vil bli et minst like godt radarpar som han og rekkekamerat Kenny Dalglish i sin tid var. Rush gjorde som kjent 346 mål for Anfield-klubben, og mange av disse ble skapt av Kenny Dalglish, mannen som av de fleste regnes som klubbens beste spiller gjennom tidene. I løpet av 1980-årene var duoen Rush/Dalglish formidable, og hadde en forståelse seg i mellom som var nærmest telepatisk.

- Jeg synes Torres har vært fantastisk. Måten han setter motstanderne under press på er det jeg liker aller best ved ham. Folk innser ikke hvor hardt han jobber, sier Rush til Liverpool Daily Post.

- Liverpools midtbanespillere og forsvarere må elske å ha en slik mann foran seg, som gjør jobben så mye enklere for dem. Fotball er et lagspill, og så snart folk ser hvor hardt Torres jobber vil det smitte over på dem også, legger han til.

- Gerrard gjør også dette, akkurat som Kenny Dalglish og jeg selv gjorde det. Steven Gerrard er en fantastisk pasningslegger, og han vil fore Torres med fremspill. Gerrard og Torres er kanskje på bedre bølgelengde enn de andre spillerne, fordi de begge er kvalitetsspillere. Jeg synes de utfyller hverandre veldig bra.

- Dersom Torres klarer å gjøre 20-25 mål for sesongen har vi kanskje en sjanse til å vinne ligaen. Den store forskjellen på inneværende og forrige sesong er han. Han var ingen storscorer i Spania, men han har gjort 11 mål på 17 kamper for Liverpool, og det er fantastisk at han har funnet seg til rette så raskt.

- Scoringen mot Chelsea var hans beste. Det var hans første scoring, og den var klinisk. Det ga ham selvtillit. Ser man på scoringen mot Bolton, så får han det til å se enkelt ut, selv om det ikke er det. Jeg tror han strutter av selvtillit nå, og han er stor og sterk i tillegg.

Dersom Liverpool vinner ligaen, mener Rush at Rafael Benitez kan innlemmes blant de største managerne i klubbens historie.

- Liverpool er i ferd med å finne formen nå, og for meg virker det som om de gjør alt riktig for øyeblikket. Supporterne står bak Benitez, og han vet hva han vil. Jeg mener han går i riktig retning. Supporterne ønsker å vinne ligaen, og dersom Rafa klarer dette vil man kunne starte å sammenligne ham med Bill Shankly, Bob Paisley og Kenny Dalglish.

- Kanskje vinner de ikke ligaen i år, men dersom man går inn i sesongens siste måned og fortsatt har sjansen, så tror jeg supporterne vil se lys i enden av tunnelen. Det kommer to meget viktige kamper mot Marseille og Manchester United i neste uke, og mye vil avhenge av resultatene fra dem. Men for meg er kampen mot Reading nå på lørdag like viktig. Men dersom de blir slått ut av Champions League og taper mot Manchester United vil kanskje pengesekken bli snørt igjen.

Rush benytter også anledningen til å skryte av Peter Crouch.

- Hver gang han har spilt for Liverpool har han vært fantastisk. Han gir laget en annen dimensjon og andre muligheter, og han har aldri sviktet de røde. Han har gjort alt hva Benitez har bedt ham om, men han må være tålmodig. Han blir en bedre spiller bare ved å være i Liverpool FC.

Etter 21 mål på de siste fem kampene synes ikke Rush at Benitez trenger å gjøre så mange spillerkjøp i januar.

- Jeg mener at det vil holde med to nye spillere. Når vi får Agger tilbake vil det være som å ha en ny spiller, og det samme gjelder Alonso. Laget er solide bak, har en solid keeper og virker komfortable på topp. Alt avhenger av skader, men de trenger neppe mer enn to spillere. Hovedprioriteten må være å få inn en midtstopper til.