Seier for kaptein Gerrard

England slo Estland uten nevneverdige problemer. Andriy Voronin og Ukraina tapte for Skottland. Lucio stemmer på Gerrard. Riise lei av kontraktsmas.

Stevie G førte i dag England inn på Wembley som kaptein for første gang. Estland var akkurat så svake som forventet, og England drepte kampen ganske tidlig. Etter dette gjorde de ikke mer enn de måtte, og mål av Wright-Phillips, Rooney og et selvmål var alt som skulle til. Gerrard selv spilte ikke sin beste kamp med tre løver på brystet, og det var mye "nesten" for kapteinen i dag. Han burde også muligens ha scoret et mål. Verken Peter Crouch eller Scott Carson var involvert - men førstnevnte håper på spilletid i onsdagens skjebnemøte med Russland.

Andriy Voronin spilte hele kampen for Ukraina da de i dag gjestet et formsterkt Skottland på Hampden Park. Mannen med hestehalen skal ha gjort det brukbart. Kenny Miller, Lee McCulloch og Evertons James McFadden scoret for skottene, mens utskjelte Andriy Shevchenko scoret ukrainernes eneste mål. Flere røde kommer til å være involverte i landskamper utover kvelden.

Lucio stemmer på Gerrard
Liverpool-kaptein Steven Gerrard og Fernando Torres er som kjent de fra Liverpool som er nominert for prisen "årets spiller". Kaka' er naturligvis storfavoritt til å hente denne prisen, etter innsatsen sin i Champions League - men landslagskapteinene kan ikke stemme på spillere fra sitt eget land, og dermed gir Bayerns Lucio stemmen sin til Stevie G.

- Hadde jeg kunnet, hadde jeg naturligvis stemt på Kaka'. Gerrard er perfekt, og han er en av spillerne jeg går for. Han har vist at han er en komplett spiller, og jeg tviler på at jeg er den eneste som stemmer han, sier Lucio i dag ifølge Sky Sports. Forrige sesong var det Fabio Cannavaro som stakk av med den prestisjetunge prisen.

Riise lei av kontraktmas
John Arne Riise har den siste tiden blitt linket til Aston Villa, av de største tabloidavisene i England. Dette er nok fordi rødluggen kun har halvannet år igjen av sin kontrakt. Riise ønsker gjerne å forlenge, men har ikke hørt noe fra klubben enda.

- Jeg har halvannet år igjen av kontrakten min, og tar det hele med knusende ro. Dette er helt normalt, og det har skjedd to ganger tidligere at jeg ikke har signert tidligere enn halvannet år før kontrakten går ut, sier han til VG i dag.

- Jeg har ikke lagt det på is - jeg har sagt til klubben at jeg vil signere, og har fått positive signaler gjennom de toppkampene jeg har spilt.

Rafa Benítez sin rotasjonspolitikk er på alles lepper om dagen, og VG ønsket å høre hva nordmannen synes om rotering, og det faktum at en ikke får spille alle kampene.

- Poenget med at man går fra å spille 40 til 60 kamper, er at man får mer overskudd - både til klubb og landslag. Alle må hvile, og dette er positivt så lenge vi får de resultatene vi har fått i det siste. Alle har lyst å spille alle kampene, ingen vil sitte på benken. Men vi har respekt for det sjefen gjør, og vi kan ikke klage så lenge vi får resultater, avslutter Riise til dagens VG.