Sesongen trolig over for Garcia

Rafael Benitez sier til Liverpool Echo at han tror sesongen er over for kneskadde Luis Garcia. Gerrard og Alonso pådro seg også småskader i går kveld. Neill-deal i løpet av en uke?

Rafael Benitez sier etter 3-6 for Arsenals reservelag at han håper at DIC skal komme inn og gjøre Liverpool konkurransedyktige med de beste klubbene i ligaen igjen.

- Når jeg analyserer gårsdagens kamp, så kommer jeg frem til en konklusjon som bekymrer meg. Arsenal kunne bruke ni reservelagsspillere og gjøre seks mål på Anfield. Vi hadde sju spillere fra førstelagstroppen, og klarte ikke å vinne, sier manageren til Liverpool Echo.

- Dette er en lærepenge for hele klubben. Dersom man ønsker å konkurrere med de beste, må man være i stand til å bruke penger, ikke bare på førstelaget, men på unge spillere og reserver også. Arsenal har brukt £4M på Diaby, £4M på Denilson, £8M på Walcott og Baptista er en spiller som jeg verdsetter til £22M. De har jobbet i 10 år med å bygge en sterk stall, og vi har jobbet i to år. Min speideravdeling har gjort en utmerket jobb, men noen ganger går dette for sakte i forhold til de spillerne vi trenger nå. Vi har heller ikke mye penger å rutte med.

- I dag henter vi for eksempel en ung italiensk keeper på lån med opsjon på kjøp. Vi har også jobbet i mange uker for å kjøpe den unge skotten James McCarthy. Dette er avtaler vi gjør fordi vi ønsker å bygge en kvalitetstropp for fremtiden, men det er vanskelig å gjøre dette uten å bruke store penger.

- Vi har brukt en del penger på førstelaget, og når man ser på kvalitetene til Reina, Sissoko, Alonso, Bellamy og Crouch, så er det åpenbart at de er mer verdt nå enn da jeg kjøpte dem.

- Jeg benyttet Sissoko i ligacupen mot Birmingham, og han ble satt ut med skade i fire måneder. I går kveld mistet vi trolig Luis Garcia for resten av sesongen, og Gonzalez og Warnock ble også skadet. Steven Gerrard har fått seg en lårhøne, og Xabi Alonso kjente at det strammet til i hamstringen.

- Hva er viktigst: Ligaen, Champions League eller ligacupen? Dersom Arsenal kan benytte ni reserver og score seks mål på Anfield, burde vi spørre oss hvordan dette er mulig. Det er ikke bare på grunn av en kamp. Det er mange grunner til dette. Jeg benyttet sju førstelagsspillere i går kveld. Forventer folk at Finnan skal spille i alle kampene? Han har nesten blitt tvunget til det, denne sesongen. Spillerne jeg benyttet i går er gode spillere, slår han fast.

Warnock trumfkortet i en eventuell Neill-handel
Liverpool Echo skriver i dag at Blackburn-forsvarer Lucas Neill er helt klar på at han vil forlate Ewood Park. Australierens kontrakt med Rovers løper ut til sommeren, men spilleren selv ønsker helst å forlate klubben nå i januar.

- Det er 4-5 klubber som har vært i kontakt med Blackburn angående Lucas. Han hadde et godt VM, noe som har ført til forespørsler fra en del utenlandske klubber. Folk i England vet alt om han allerede, uttaler agenten Peter Harrison til avisen.

- Lucas er inne i sitt siste kontraktsår med Blackburn, og ønsker å forlate klubben. Det er over ett år siden han bestemte seg for det. Men selv om han venter på klubbytte, forholder han seg profesjonelt til kontrakten han har.

- Det er en mulighet for at han forlater Blackburn nå i januar, men det kommer an på om klubben får et akseptabelt tilbud. Og det igjen er opp til manager Mark Hughes å bestemme. Jeg blir faktisk ikke overrasket om Lucas spiller i Blackburn ut sesongen, avslutter Harrison.

Lancashire Telegraph skriver imidlertid at de tror Lucas Neill vil bli Liverpool-spiller i løpet av de neste syv dagene. Det skal ha vært et styremøte i Lancashire-klubben i går, der det ble bestemt at Neill får forlate klubben, på den betingelse at manager Mark Hughes finner en erstatter. Hughes skal selv ha vært tilstede på styremøtet.

Avisen skriver at Hughes ønsker å bytte australieren med Liverpools Stephen Warnock. Rovers og Liverpool må imidlertid komme til enighet om verdsettingen av de to spillerne. Lokalavisen i Blackburn forventer likevel at en avtale har kommet i stand i løpet av en ukes tid.

Avisen skriver at flere andre klubber, inkludert West Ham og Newcastle, skal være interessert i Lucas Neill, men at Liverpool sitter på trumfkortet i form av Stephen Warnock. Mark Hughes skal se på scouseren som den perfekte erstatter for australieren.

West Ham bekrefter dato
Etter at Liverpool røk ut av ligacupen i går kveld, bekrefter West Ham i dag at ligakampen på Upton Park mot de røde vil bli spilt tirsdag 30.januar, med avspark kl 20.45 skandinavisk tid. Hadde de røde gått videre i ligacupen, ville denne kampen ha blitt utsatt.