Sinte og usikre supportere

Det at Liverpool forsøkte å kjøpe tre spillere i timene før transferdeadline druknet i nyheten om at DIC trakk sitt tilbud om å kjøpe klubben og det nå kan bli snakk om amerikanske eiere.

Diverse helrøde forum har i de siste timene blitt overstrømmet med reaksjoner på at Dubai International Capital har trukket seg ut av kampen om å kjøpe Liverpool FC, og det nå synes overveiende sannsynlig at George Gillett jr. vil den som snart skal styre tømmene på Anfield.

De fleste innleggene er negative til Gillett.  Amerikaneren har mindre penger enn mektige sjeik Mohammed og hans menn, og fansen var blitt fortrolig med at araberne også var genuint interessert i LFC og hadde de beste forsetter.

Det at George Gillett skal ha kommet med et større bud for aksjene til David Moores vil være av null betydning for den vanlige supporter.  The Kop vil ha en garanti for at en ny eier tar klubben fremover, og investerer i ny stadion og nye spillere.  Den garantien følte nok mange at man fikk gjennom DIC, mens det knytter seg flere spørsmål til de amerikanske interessene.

David Moores og Rick Parry må i det hele svare godt for seg dersom man skal greie å overbevise massene om at man har tatt de riktige avgjørelsene i styrerommet.

Les Lawson, talsmann for Liverpools Supporter Club på Merseyside, kommenterer det slik:  - Jeg må innrømme at jeg er overrasket.  Vi hadde blitt fortrolige med budet fra Dubai og hva det stod for, og fansen aksepterte at de var langvarige tilhengere av klubben og forstod arven og historien til Liverpool.

- Siden kommer Gillett inn og grumser det til.  Vi er nå bekymret for fremtiden og det faktum at budet fra Dubai har ligget der så lenge og vi nå står overfor en ny periode med usikkerhet.

- Dette har holdt på i årevis.  Det kan vel ikke være noen tvil nå hva folkene fra Dubai ønsket?

- Avtalen fra Dubai ble satt fram som en overenskomst hvor tradisjonene og arven til klubben var et av de viktige punktene.  Rick Parry sa at man forstod og verdsatte vår historie.  Nå må vi vente og se hva Gillett ønsker og hva fremtiden bringer.