Sjokk for Mascherano

Favorittene Argentina fikk 0-3 i baken mot et disiplinert og effektivt Brasil i finalen i Copa America. Javier Mascherano spilte hele kampen for taperlaget.

I en nervøs åpning fikk Julio Baptista en åpning før fire minutter var spilt og den kraftfulle brassen, som Arsenal ikke ønsket å ha på lån lenger fra Real Madrid, dunket ballen i nettaket fra rett innenfor hjørnet av straffefeltet.  Messi prøvde å få i gang et Argentina som dominerte Copa America fram til finalen, men Brasil traff godt med sin taktikk og med en anonym Carlos Tevez måtte man nøye seg med to sjanser som falt i føttene til Juan Riquelme.  Det første gikk via stolpen og ut, mens keeperen Doni fikk slått det andre skuddet til corner.  Kort tid før pause fikk man en ny smell da kapteinen Roberto Ayala satte et hardt overlegg fra Brasils høyreside i eget nett.

Javier Mascherano hadde en brukbar kamp som midtbaneanker, men frustrasjon bidro til at han pådro seg et gult kort helt mot slutten av 1.omgang.  Aimar kom etter hvert inn for argentinerne, som likevel aldri synes å ha nøkkelen til å kunne åpne et tett forsvar hos de gule og blå.  Det var derfor ikke ulogisk at innbytter Daniel Alves, mannen Rafael Benitez har prøvd å hente til Anfield tidligere, kunne punktere kampen helt med en fin avslutning på en god kontring.

Javier Mascherano vil nå få noen dagers velfortjent ferie innen han kommer tilbake til Liverpool og pre-season før den kommende sesongen i Premier League.