Skadelisten blir kortere

Liverpools midtbanekrise kan snart avblåses. Boudwijn Zenden trener for fullt igjen, mens Mark Gonzalez har ristet av seg sin leggskade raskere en først antatt.

Liverpool Echo melder at Boudewijn Zenden nå er tilbake i full trening igjen, etter å ha kjempet seg tilbake etter kneoperasjonen i november. Mohamed Sissoko nærmer seg også stadig et comeback, og er i ferd med å trene seg i form igjen etter sin alvorlige skulderskade.

I tillegg er Mark Gonzalez aktuell for spill igjen. Leggskaden han pådro seg i ligacupkampen mot Arsenal har blitt leget mye raskere enn først antatt.

Alonso mener formen er god
Xabi Alonso sier i et lengre intervju med liverpoolfc.tv at han er brukbart fornøyd med egen form så langt denne sesongen.

- Jeg mener laget spiller bra, og jeg føler også at det går bedre for meg selv nå. Spesielt synes jeg formen har tatt seg opp de siste ukene, og jeg trives virkelig med den fotballen vi spiller for tiden.

Spanjolen mener også at det er stor forskjell på å spille sammen med Steven Gerrard på den sentrale midtbanen i forhold til å skulle være midtbanepartner med Mohamed Sissoko.

- De har begge sine særegne kvaliteter, og det er helt klart forskjell på å spille både med Steven, Momo og Bolo Zenden. Med en kraftfull spiller som Steven må du la han få frihet til å gå fremover. Jeg synes balansen i laget er god for øyeblikket. Momo er en kar som løper over hele banen, så jeg konsentrerer meg om ikke å komme i veien, sier midtbanespilleren spøkefullt.

Alonso er også sikker på at han kommer til å spille lenge i Liverpool.

- For øyeblikket trives jeg veldig godt her. Av og til får jeg naturligvis hjemlengsel, og jeg har akkurat vært hjemme i Spania i to dager, men jeg føler meg virkelig velkommen på Merseyside.

Ellers ser midtbanestjernen veldig frem til de to kampene mot Barcelona i Champions League.

- Det blir store kamper. Vi ser alle frem til disse kampene, men vi har noen kamper før den tid også. Jeg har fått noen tekstmeldinger fra Puyol og Xavi. Vi skal snart møtes med landslaget også, så jeg er sikker på at kampene vil bli diskutert der. Jeg vet at de ser frem til å spille på Anfield, og jeg sliter faktisk med å skaffe billetter da alle vennene mine ønsker å komme over på kampen. Får vi et godt resultat i Barcelona, vil returkampen bli noe helt spesielt.

Crouch på Actim-laget
Peter Crouch kom med på ukens lag til Actim Index denne uken, etter sine to scoringer og gode spill mot Watford sist lørdag. Actim Index er den offisielle spillerratingen til Barclays Premiership. Liverpool-spissen fikk den høyeste poengscoren av samtlige PL-spillere denne uken, og klatret dermed 26 plasser til en 97.plass på årstatistikken. Crouch er for øvrig helt nede på 26.plass i rankingen av PL-spissene denne sesongen, etter fem scoringer på 20 ligakamper for de røde.

Liverpool har for øvrig fem spillere inne blant de 50 beste på rankingen så langt i sesongen. Av disse er høyreback Steve Finnan ranket høyest, på en 6.plass. Han har bare en forsvarsspiller foran seg på listen. Steven Gerrard er på 16.plass, Jose Reina på 22.plass, Jamie Carragher på 28.plass og Xabi Alonso på 37.plass.