Skryter av Riises mentale styrke

Ola By Rise skryter av John Arne Riises mentale styrke. Bjørnebye tror på straffesparkkonkurranse. Milan-supporter Strømstad har glemt 2005.

Riise får ros av norske trenere
Landslagets assistenttrener Ola By Rise skryter av John Arne Riises mentale styrke. Riise løper i kveld ut til sin andre mesterligafinale på tre år. By Rise mener det er tre grunner til sunnmøringens suksess.

- Han har en enorm treningsvilje, treningsinnsats og entusiasme. Samtidig har han også en usvikelig tro på at han kan lykkes og bryte barrierer. Det eksisterer ikke noen av dem når John Arne går på banen. Han bare gjor ting, sier By Rise til NRK.

By Rises sjef på landslaget, Åge Hareide, heier på Liverpool i kveld.

- Vi er nødt til å heie på Liverpool med en nordmann på laget. Det er umulig å ikke la seg imponere av en spiller som siden han skrev under for storklubben sommeren 2001 har vunnet både Mesterligaen, FA Cupen, Ligacupen og UEFA Super Cup, samt vært tapende finalist i LigacupenHan kan ta sin femte medalje i Liverpool-trøya i kveld, og sin sjette totalt hvis man inkluderer seriegullet han tok i Monaco som nittenåring. John Arne fortjener all honnør for det han har oppnådd. Han har hatt det tøft utenfor banen, men lyktes på banen, sier Hareide til Nettavisen.

På spørsmål om hvilke av kveldens profiler han helst ville ha hatt på det norske landslaget, svarer Haride de to G-er, Gerrard og Gattuso.

Også den tidligere Liverpool-spilleren Stig Inge Bjørnebye skryter av Riises mentale styrke. Stig Inge er imponert over det sunnmøringene har gjort i de sesongene han har spilt på Liverpools venstreside.

- Du må ha en mental styrke over lang tid. John Arne har befestet sin posisjon i klubben når han nok en gang får forlenget kontrakten. Det betyr at han er etablert og at de ser han som en mann for framtiden, sier Bjørnebye som ser på Milan som favoritter i kveldens kamp.

- Jeg håper selvfølgelig på Liverpool, men Milan er favoritter. De er hvassere og mer komplett enn Liverpool. Begge er gode defensivt, men Milan er kanskje hakket bedre bak og spiller i tillegg med mer framdrift. Jeg tror det ender 0-0 og at det ender med en straffekonk Milan vinner, sier Start-trener Bjørnebye som spilte åtte år i Liverpool.

På Start-treningene møter Bjørnebye Fredrik Strømstad, som er Milan-supporter på sin hals. Nå påstår han at han har glemt hele 2005-finalen.

- Jeg husker ingenting av den, ikke hvem som scoret eller hva resultatet ble. Det er helt svart, sier Strømstad til Fædrelandsvennen. I kveld benker han seg med et intenst håp om revansj.-

Tror på Milan-seier
VGs kommentator Truls Dæhlie tror Liverpool vil pakke inn italienerne og "lukke kampen", før Milan kommer tilbake og løfter Champions league-trofeet til slutt.

- Jeg tror Milan vinner. Det er basert på at lagets kurve har vært slik at jeg tror de er på topp nå, og da er de gode nok. Men det blir neppe med mer enn ett mål, sier Dæhlie som framhever Kaka, Gattuso, Pirlo og Seedorf som lagets fremste profiler.

Steinar Nilsen, som fikk fem kamper for AC Milan i 1997/98-sesongen, tror lagene vil "føle på hverandre i innledningen.

- Andreomgangen blir nok den mest interessante. Jeg tror det står litt for mye på spill til at det ene laget prøver å ta føringen, sier TIL-treneren som sier at Milan er blitt bedre og bedre utover årets sesong.

- De angriper på en smart måte. Det er det som er mentaliteten i laget, sier Nilsen.