Smertefull venting for Gerrard & Co

England kan ikke gjøre annet enn å vente og se, og spille en betydningsløs treningskamp, før de får bedre oversikt over sine EM-sjanser. Ny argentiner linket til Anfield.

Utsatt drøm?
Det stolte fotballnasjonen England har bare vunnet et stort sluttspill, da man for over førti år siden sikret seg et VM foran sine egne fans. I løpet av den neste uka kan en ny drøm bli knust da det engelske landslaget vil være avhengig av hjelp fra andre for å kunne sikre seg avansement til EM neste sommer. Steven Gerrard vil fungere som kaptein i skadefraværet til John Terry, og scouseren innrømmer at det vil bli tøft å vente.

- Det kommer til å bli en vanskelig uke, innrømmer Stevie G. - Vi vil alle vente på resultatet mellom Israel og Russland. Det har vært vanskelig å være engelsk landslagspiller etter at vi tapte i Russland. Til neste uke kan vi komme til å spille en av de mest meningsløse landskampene i vår karriere, eller den viktigste.

- Men vi vil møte til samling med troen på at vi har en sjanse, ellers vil det være umulig å kunne forberede seg fram mot onsdagen.

- Folk vil peke mot tapet i Russland, hvor vi hadde kontroll men mistet konsentrasjonen i seks håpløse minutter. Samtidig har vi spilt uavgjort mot Makedonia på Old Trafford og fikk bare et poeng i Israel da vi ikke var i nærheten av vårt beste nivå.

- Jeg ser på den troppen vi har nå, de burde ha kapasitet til å vinne noe. Dersom vi må lide hjemme den kommende sommeren bare for å ha suksess i VM i 2010, da vil all irritasjonen bli glemt.

- Kan du se for deg dette landet hvis vi skulle få suksess i et sluttspill? Det er noe jeg ønsker å ta del i. Jeg hadde den samme drømmen som enhver guttunge. En ung spiller i England som ikke har den samme drømmen burde ikke spille for England.

- Jeg kan forsikre alle at spillerne er frustrerte og skuffet over den posisjonen vi nå er i, og vi er desperate etter å få rettet det opp.

England spiller vennskapskamp mot Østerrrike førstkommende fredag, dagen før Israel møter Russland og Makedonia er verter for Kroatia i gruppe E, og som vil klargjøre sjansene for et England som avslutter sitt gruppespill hjemme mot kroatene neste onsdag.


Liverpool jakter midtstopper
Flere engelske aviser kjører i dag samme sak om at Liverpool og Manchester United jakter på Ezequiel Garay. Argentineren Garay er en 21-årig midtstopper som til daglig spiller for Racing Santander. Den høyreiste forsvareren kan også spille back og fikk sin debut på det argentinske landslaget mot Norge i august, da han hadde sin fulle hyre med John Carew på Ullevaal. Det antydets en prislapp på £10M.