Solid forsvarsspill skal stoppe Arsenal

Liverpool har sluppet inn bare fire ligamål på Anfield denne sesongen. Gilberto må ha fitness test. Liverpool forhørte seg om Cicinho. Dalla Valle blir i Finland ett år til.

På tidlig ettermiddag i morgen spilles kampen som mange mener vil avgjøre hvem som stikker av med bronsemedaljene i Premier League. Liverpool er vertskap for Arsenal på Anfield, og avspark er kl 13.45. Det er fjerde gang lagene møtes denne sesongen, og Liverpool har tre tap å revansjere. Ett i ligaen, samt at Arsene Wengers mannskap også ble for sterke både i FA-cupen og ligacupen. Gerrard & co har imidlertid vunnet de tre siste hjemmekampene i ligaen mot Arsenal. En seier for hjemmelaget i morgen vil medføre at de bytter plass med The Gunners på tabellen, men London-klubben har en kamp til gode på laget fra Merseyside.

Det som bekymrer Liverpools supportere mest foran denne kampen er det faktum at de helrøde ikke har gjort mål i noen av sine tre siste kamper. Siste scoring kom i 4-0 seieren over Sheffield United for over en måned siden. Dette er også den eneste seieren Liverpool har kunnet bokføre på de fem siste ligakampene.

Bare Manchester United har vunnet begge ligakampene mot Liverpool denne sesongen. Arsenal har sjansen til å kopiere den bedriften. Vertene har imidlertid vunnet hele 11 av 15 hjemmekamper denne sesongen. Bare Manchester United kan vise til bedre statistikk. Arsenal skal også få bryne seg på et forsvar som bare har sluppet inn fire mål på hjemmebane, og som har holdt nullen i 11 av 15 hjemmekamper. Ingen andre lag i Premier League kan vise til maken til solid statistikk.

Det er imidlertid verdt å merke seg at Arsenal ikke taper ligkamper når de scorer først. De har vunnet 12 og spilt uavgjort i en av de 13 kampene hvor de har scoret først denne sesongen.

Tre spillere tilbake for Arsenal
Arsenals offisielle nettside melder at tre av lagets førstelagsspillere vil være med i troppen igjen etter å ha vært ute av ulike årsaker de siste kampene. Det gjelder Gael Clichy som har slitt med en hamstringskade, Emmanuel Eboue som har ristet av seg en ankelskade og Emmanuel Adebayor som er tilbake etter suspensjon.

Den eneste nye skadebekymringen for Arsenal-manager Arsene Wenger etter den siste ukes landskamper er Gilberto. Brasilianeren fikk et spark i hoften i kampen mot Ghana, og må gjennom en fitness test i dag.

Arsenal må klare seg uten offensive spillere som Robin van Persie, Thierry Henry og Theo Walcott, som alle er ute for resten av sesongen med skader.

Liverpool forhørte seg om Cicinho
Real Madrids brasilianske back Cicinho har gått skadet store deler av sesongen, etter at han pådro seg en båndskade i kneet i september. Nå avslører spilleren at Liverpool forhørte seg om muligheten til å hente han til Anfield mens han gikk skadet.

- Jeg vet at både Roma og Liverpool uttrykte interesse for meg mens jeg gikk skadet, men Real Madrid ønsket å beholde meg. Nå tenker jeg bare på å ha suksess her, forteller brasilianeren til skysports.com.

2005-finalen fortsatt størst hos TV3
EM-kvalifiseringskampen mellom Tyrkia og Norge ga TV3 kjempetall. Hele 442.000 seere fikk med seg kampen i gjennomsnitt. De sterke tallene på landskampen førte til at onsdagen ble TV3s beste dag siden – ja, du tippet riktig - 25. mai 2005.

Unge finner vel hjemme etter prøvespill
Finske Jippos unge og lovende spillere Ville Mäkinen og Johannes Mononen returnerte fra Liverpool i begynnelsen av denne uken etter et par uker på Liverpools akademi. Rapportene forteller de to 15-åringene gjorde en bra figur under prøvespillet, men for keeper Mäkinen ble oppholdet delvis en fiasko fordi han brakk en finger få dager etter ankomst Merseyside. Midtstopper Mononen fikk spille kamper for U16-laget mot Blackburn og Wolverhampton, og ifølge Malcom Elias gjorde han en bra figur i begge. Liverpool vant 3-1 over Wolves.

Dalla Valle tar en sesong til i Jippo
De to finnenes lagkamerat, Lauri Dalla Valle, ble som kjent tilbudt en fireårskontrakt med Liverpool allerede i november, men bestemte seg likevel for å fortsette karrieren i Jippo en sesong til.