Solide seiersbonuser

Spillere og lagledere vil motta £100 000 hver om Liverpool vinner finalen i Aten. Rafa med Alonso-forsikringer. UEFA kansellerer finalebilletter. Charlton-kampen vises ikke i opptak heller.

Flere engelske aviser, deriblant The Guardian og Daily Mail, melder i dag at Liverpools spillere vil motta en bonus på £100 000 per spiller dersom de vinner Champions League-finalen i Aten om to uker. George Gillett og Tom Hicks skal ha satt av totalt £2.5M til bonuser dersom laget slår AC Milan. Også manageren og hans stab skal være med å dele på denne potten sammen med spillerne. Dette er samme bonus som ble Liverpool-troppen til del etter finaleseieren i Istanbul for to år siden.

Alonso inngår i Rafas planer
Etter at Xabi Alonso startet på benken i semifinalen mot Chelsea på Anfield har engelsk presse igjen spekulert rundt spanjolens fremtid i Liverpool. Rafael Benitez avviser imidlertid at midtbanespilleren er på vei bort.

- Spillerne vet at jeg liker å gjøre en forandring eller to. Det betyr ikke at jeg er skuffet over spillernes innsats. Vi kommer til å spille 60 kamper neste sesong, så vi trenger mange gode spillere. Alle spillere blir skuffet når de ikke starter en kamp. Det forventer jeg. Men spillerne må respektere sine lagkamerater og se dette i større sammenheng. Det er jeg sikker på at Xabi også gjør, siteres Benitez av Daily Mail.

UEFA vil ramme svartebørshaiene og kansellerer finalebilletter
UEFA hevder at de sammen med myndighetene i Storbrittannia i disse dager aktivt bekjemper svartebørshandel foran Champions League-finalen. Politiet i Storbrittannia skal ha sendt ut en advarsel til selskaper og enkeltpersoner som tilbyr billetter til finalen, og bedt dem fjerne disse fra markedet.

- Salget av svartebørsbilletter underminerer sikkerheten på stadion og segregeringen av fans, heter det i en uttalelse fra UEFA.

Organisasjonen utelater imidlertid å nevne at de kanskje selv er den største kilden til svartebørshandel, ved å holde tilbake 20 000 billetter til finalen for sine egne sponsorer.

En ny lov trådte i kraft i England 6.april. Denne innebærer at det nå er en kriminell handling for en uautorisert person i England og Wales å selge billetter til internasjonale fotballkamper. Dette være seg salg av billetter over internett eller på annen måte.

- De som fortsetter å tilby fotballbilletter på denne måten vil bli identifisert og straffeforfulgt, heter det fra UEFA.

Organisasjonen hevder at de følger godt med på hva som rører seg på internett før Champions League-finalen, og har funnet flere sider som tilbyr svartebørsbilletter. UEFA har allerede kansellert en rekke billetter som har blitt videresolgt på denne måten, noe som betyr at kjøperne ikke vil komme inn på kampen.

- UEFA ønsker å beskytte den genuine fotballsupporter mot bråk på stadion og ukontrollert svartebørshandel. Basert på tidligere erfaringer vet vi at det vil bli en rekke falske billettauksjoner på nettet også. Vi ønsker å advare fans mot å handle fra kilder som ikke er til å stole på. Disse svartebørshaiene krever som regel ekstremt høye priser for billettene, og har ofte ikke billettene de påstår de selger, heter det i meldingen fra UEFA.

Dersom UEFA virkelig er så opptatt av den genuine fotballsupporter kan man imidlertid lure på hvorfor finaleklubbene har blitt avspist med under 17 000 billetter hver seg!?

Charlton-kampen heller ikke i opptak
Tidligere har vi nevnt at Liverpool – Charlton ikke kommer til å bli viste live på Canal+. Nå er det klart at kampen heller ikke kommer til å gå i opptak. Kanalen har nemlig valgt ut Portsmouth – Arsenal som den kampen de vil vise i opptak kl 18.15.