Spansk glede på Merseyside

Alonso og Reina koser seg etter klassisk seier på spansk jord. Frank Rijkaard engstelig foran returen på Anfield. Momo Sissoko og Dirk Kuyt et gult unna suspensjon.

Flott resultat på Nou Camp
Craig Bellamy og John Arne Riise får de største overskriftene etter å ha scoret målene da Liverpool fortsatte statistikken med aldri å tape borte mot Barcelona.  Xabi Alonso og Pepe Reina vil også være blant dem med de bredeste glisene.  Faren til Alonso har en fortid som midtbanespiller for katalanerne og Reina har selv spilt i mål for gigantklubben.

- Vi er henrykt etter dette resultatet, sa Xabi rett etter kampen.  – Jeg synes vi spilte slik vi la opp til før kampen.  Nå ser vi bare fram til returen på Anfield.

- Dette var glimrende, konkluderte Pepe.  - Vi stod på helt fra starten, og også etter at det ble vanskelig med et tidlig mål mot oss.  Nå er vi bare glade for seieren.


- Det var ikke vår kveld
Frank Rijkaard, treneren til Barcelona, var naturlig nok ikke i like godt humør etter at Liverpool snudde kampen foran 95.000 tilskuere.

- Det var ikke vår kveld, var forklaringen til nederlenderen.  – Tempoet i kampen ble lavere etter at vi kom under.  Etter det øyeblikket fikk Liverpool mer krefter og vi greide ikke å styre kampen.

- Nå blir det vrient for oss å greie å snu dette, men slik er situasjonen.  Vi må bare forberede oss på kampen og ha tro på oss selv.  Vi må stå sammen og se framover.

På spørsmål om toppspissen Samuel Eto’o blir klar til returen, svarte Rijkaard:  - Jeg vet virkelig ikke.  Jeg håper det.


Dirk og Momo i faresonen
Med en gresk dommer som dømte for nær sagt all kroppskontakt, ble det mye frispark og etter hvert også en del gule kort på Nou Camp.  Både Momo Sissoko og Dirk Kuyt fikk sitt andre gule etter at gruppespillet begynte og er følgelig en advarsel unna suspensjon.  Barcelona fikk heller ingen spillere som må sone karantene i returen på Anfield.