Spearing sliter med sår hals

Kaptein Jay Spearing sliter med sår hals og hovne mandler før kveldens finale i FA Youth Cup. Rafael Benitez ønsker juniorene lykke til.

Juniorlagets kaptein Jay Spearing sliter med hovne mandler og sår hals før kveldens første finale i FA Youth Cup mot Manchester United.

- Det begynte med sår hals og hodepine på torsdag. Fredag ble jeg sendt hjem fra trening. Men jeg skal spille kveldens kamp uansett, slår han fast i et intervju med liverpoolfc.tv.

- Vi har tro på at vi kan gå helt til topps. Foreløpig er jeg rolig. Jeg regner imidlertid med at nervene melder seg en times tid før avspark. Så snart jeg entrer banen vil jeg være klar for kamp, legger han til.

Spearing har fra før en vinnermedalje fra fjorårets juniorcup, men spilte ikke på vei til finalen den gangen på grunn av skade.

- Jeg var skuffet over at jeg ikke kunne være med så mye i fjor. Jeg brakk foten etter bare tre kamper av fjorårssesongen, så jeg var overlykkelig da jeg var i troppen til finalen. Jeg fikk en halvtimes innhopp, og det var nok til å få med seg en vinnermedalje. I år er det annerledes, og jeg ønsker å vinne trofeet på nytt. Det blir spesielt om vi klarer det på Old Trafford.

Kapteinen forteller at juniorene har lagt stor vekt på taktikk og teknisk trening før kveldens finale på Anfield. Det har også vært spilt en internkamp, der laget som starter i kveld spilte mot de andre spillerne i troppen, der reservene spilte i den formasjonen Owens og Heighway tror Manchester United vil benytte i kveld.

- Steve Heighway har funnet ut alt som er å vite om Manchester United, og hvordan de ulike spillerne opptrer, sier Spearing som nettet mot nettopp United i en seriekamp tidligere i år.

Mange av spillerne på juniorlaget spiller nå for sin fremtid i Liverpool. Spearing vet imidlertid at han får ett år til i klubben, i og med at han skrev under på en ny toårskontrakt i fjor.

- Målet er å spille seg til en ny kontrakt etter denne, bli overflyttet til Melwood om et par år, og kjempe om en plass på førstelaget, sier den kortvokste midtstopperen som håper å følge i fotsporene til sitt store idol, Jamie Carragher.

Rafa ønsker juniorene lykke til
Rafael Benitez ønsker juniorlaget lykke til i kveldens kamp, men insisterer samtidig på at det er viktigere at disse unge spillerne blir gode nok til å spille for førstelaget enn at de vinner juniorfinalen.

- Det er viktig for en klubb som vår at juniorene når en finale. Men det er enda viktigere at de blir gode nok til å spille for førstelaget. Vi er stolte over at vi vant juniorcupen i fjor, og er i finalen igjen i år. Jeg håper våre gutter vinner, men det er viktigere for dem å gjøre fremskritt, sier spanjolen til liverpoolfc.tv.

- Jeg har sett dem spille, og de er gode spillere. Men de er ikke modne for førstelagsfotball ennå. De må jobbe virkelig hardt skal de oppnå det målet. Det er ikke lett å nå førstelaget i en klubb som vår, fordi standarden på våre førstelagsspillere er så høy.

- Jeg har mye erfaring fra akademifotballen i Madrid. Nøkkelen til suksess ligger ikke i å vinne trofeer, men å se spillerne gjøre fremgang og nå førstelaget. Vi er ikke fornøyd før vi ser disse ungguttene på førstelaget. Det er som nevnt vanskeligere for en juniorspiller å slå igjennom i en toppklubb, fordi så mange spillere blir kjøpt inn for førstelaget. Situasjonen er likedan i Real Madrid som i de store klubbene i England. Av en seniortropp på 40 spillere i Madrid var kanskje 14 fra akademiet. Et så høyt antall betyr at akademiet har vært en suksess, avslutter han.