Spillerne tror de blir skygget fra Melwood

Det kommer i dag frem at flere av Liverpools spillere tror de blir skygget når de forlater treningen på Melwood. Slik mener de tyvene finner frem til eiendommene deres.

Alle innbruddene i husene til Liverpools spillere dominerer pressebildet på Merseyside i dag, og Liverpool Daily Post melder at spillerne tror tyvene finner frem til eiendommene deres ved å skygge dem når de kjører hjem fra trening på Melwood.

Merseyside-politiet bekrefter nå at de ser en sammenheng mellom alle disse innbruddene i husene til spillerne. Steven Gerrard ble tirsdag kveld den sjette Liverpool-spilleren i rekken til å få besøk av ubudne gjester de siste 18 månedene, og en nær venn av Liverpool-kapteinen forteller at han føler seg opprørt og sint over det som har skjedd.

Politiet hyller i dag Gerrards kone, Alex Curran, for hennes heltemodige opptreden da hun støtte på tyvene inne i familiens hus i Formby. 25-åringen skal ha skremt tyvene bort fra eiendommen, og kjeltringene skal ha blitt filmet av et overvåkningskamera i det de er i ferd med å ta seg inn på eiendommen ved å knuse en dør.

Ms Curran var hjemme sammen med parets to døtre, Lilly-Ella (3) og Lexie (1), da tyvene plutselig stod inne i huset. Konfrontasjonen mellom henne og tyvene skal ha pågått i to minutter, hvor kjeltringene har forlangt å få med seg diverse eiendeler. Utbyttet ble imidlertid bare barnevaktens Rolex-klokke og to sett med bilnøkler.

Politietterforsker Phil Scarth i Merseyside-politiet forteller at Ms Curran hadde gått for å undersøke lyder hun hadde hørt i første etasje rundt klokken 21.00.

- Hun støtte straks på fire menn med finlandshetter. De brukte ikke vold mot henne, men det var likevel veldig skremmende for henne. Men Ms Curran opptrådde meget modig.

- Alex er ved godt mot nå. Hun er selvsagt opprørt og føler at hennes privatliv har blitt invadert. Steven er sint fordi hans kone og barn måtte gjennomgå dette mens han ikke var tilstede, og dermed ikke i stand til å beskytte dem. Begge er sjokkerte over det som har skjedd. Lykken var at barna var ovenpå og ikke så noe som helst, siteres en venn av familien.

Spillerne tror det er samme gjeng som står bak alle innbruddene. Dirk Kuyts hjem i Woolton ble hjemsøkt av tyver for en måneds tid siden, mens Jose Reinas hjem var målet i mai. Tidligere har Jerzy Dudek, Daniel Agger, Peter Crouch og Florent-Sinama-Pongolle opplevd lignende episoder.

- Vi jobber nå sammen med de individuelle spillerne og klubben for å forhindre at lignende ting skjer i fremtiden. Vi vil gi råd om sikkerhet, samt øke sikkerheten rundt fotballspillernes hjem, heter det fra Merseyside-politiet.

Kampfiksingskandale 
Liverpool møter som kjent Manchester United til viktig toppkamp i Premier League søndag. Forhåpentligvis blir skandalen mindre enn en av de første oppgjørene lagene imellom. Vi skal 92 og et halvt år bakover i tid, til langfredag i 1915. Da spilte Liverpool så dårlig i kampen mot Manchester United som de tapte 2-0, at en Bookmaker nektet å betale ut premier til alle de som hadde spilt på det resultatet til en odds på 7:1. Mistankene hans om at det hadde foregått noe muffens, viste seg å stemme da en undersøkelseskomité fra Football League fant ut at flere spillere på begge lag hadde sittet sammen på en pub i Manchester og blitt enige om å fikse resultatet i kampen, og mange andre spillere var klar over "avtalen".

Fire spillere fra hvert lag ble utestengt fra fotball resten av livet, inkludert den antatte hovedmannen, Jackie Sheldon, som hadde spilt for begge klubbene. Men dommen for sju av spillerne ble opphevet i 1918 som takk for den innsatsen de hadde gjort for landet sitt under første verdenskrig. En av dem, Sandy Turnball, ble drept i krigshandlingene, mens den eneste spilleren som faktisk spilte i den omtalte kampen, Enock "Knocker" West, ikke fikk opphevet sin dom før etter den andre verdenskrig, og det til tross for at han hele tiden hadde hevdet sin uskyld.

Kilde; "1001 store fotballøyeblikk", Orion forlag