Stadionavgjørelse like over nyttår

Liverpool FC har to nye forslag til nytt stadion med 70 000 sitteplasser på bordet. Fra henholdsvis Dallas-arkitektene HKS og Manchester-firmet AFL. Hvilket man går for blir avgjort tidlig i 2008.

Liverpool FC vil ta en endelig avgjørelse vedrørende sitt nye stadion over nyttår, etter at man bestemte seg for å droppe de storslåtte planene til Tom Hicks og George Gillett fra i sommer av økonomiske årsaker. Det skriver Liverpool Echo i dag.

- Målet har fra dag en vært å bygge en ny stadion for å generere mer penger til klubben og laget, og vi må aldri gå bort fra den målsettingen. Vi har fortsatt tro på at vi skal greie det, og samtidig komme opp med en imponerende løsning, uttaler daglig leder Rick Parry til lokalavisen.

Echo skriver at herrene Hicks og Gillett nå vurderer to forskjellige forslag til ny stadion, levert av to rivaliserende arkitektfirmaer. Begge forslagene er betydelig billigere og mer gjennomførbare enn luftslottet som eierne lanserte med brask og bram i sommer.

Dallasarkitektene HKS, som ble håndplukket av Hicks til å lage tegningene som ble lansert i juli, har revurdert sitt opprinnelige forslag og tonet det ned for å gjøre det mer kostnadseffektivt. I tillegg har Manchester-firmaet AFL, som tegnet klubbens originalplaner for et stadion med kapasitet til 60 000, kommet med et nytt forslag som er under vurdering. Begge forslagene skal ha en kapasitet på rundt 70 000 tilskuere, og klubben vil ta den endelige avgjørelsen om hvilket av de to forslagene man skal gå for tidlig i 2008. Begge forslagene inneholder et The Kop bygd som en "single tier".

Det er utvilsomt en ripe i lakken for Hicks og Gillett at planene for et "verdensklassestadion" med plass til 76 000 tilskuere nå er skrinlagt for godt. Men realiteten er at kostnadene har økt så voldsomt at dersom man hadde gjennomført disse planene ville Liverpool ha fått en ny stadion som ikke var kostnadseffektiv. Echo hevder å vite at kostnadene for Hicks sin futuristiske arena allerede hadde vokst til £450M, etter at de første estimatene lå hele £150M lavere.