Steven Gerrard med selvtillit

Steven Gerrard med selvtillit foran ligastarten. Scott Carson klar for Aston Villa, men spiller ikke i morgen. Større prisforskjeller på Anfield. Toulouse med tøff generalprøve. Fowler usikker.

Steven Gerrard gleder seg veldig til å komme i gang med årets sesong. Det er spesielt to grunner til dette. Først og fremst er dette fordi han får spille på sin favorittplass midt på midtbanen, men også fordi Liverpool i år er en av vinnerne på transferfronten (så langt).

-  Managerens 40-millioner-kjøp har imponert meg. På den annen side gleder jeg meg til å lede laget fra en sentral midtbanerolle i stedet for en rolle på høyresiden av midtbanen. Jeg liker å spille i midten. Alle vet det. Men dette er et lagspill og poengene er mer viktig, så jeg kan ikke være egoistisk og si at jeg vil det og det. Laget kommer foran alt, sier Gerrard til Liverpools offisielle website.

Han gleder seg over de nye spillerne som er kommet inn.

- Vi har kjøpt vinger, så i midten er der hvor jeg vil spille, og det ser jeg fram til nå. Rafa har kjøpt inn kvalitetsspillere og vi er mye sterkere i år enn i fjor. Men jeg vil ikke være for bastant nå. Det har jeg gjort før uten suksess, sier kapteinen som har tro på at de nye spillerne vil blomstre.

- De har alle individuelle kvaliteter som passer inn i troppen, og vi har alle troen på oss selv. Gerrard sier han vet hvordan det er for nye spillere, og det fokuset som rettes mot dem.

- Fokuset er på dem og de skal score. Fernando Torres vil håndtere det presset det er når det forventes mål. Han er en toppspiller som jobber hardt for laget, det er det som teller. Han føyer også til de ekstreme forventningene som nå råder på den røde delen av Merseyside og verden for øvrig.

- Med høye utlegg for nye spillere så kommer det også forventninger om suksess. Jeg trenger ikke å gå på byen for å høre hva som forventes. Jeg får høre det i mitt eget hus. Jeg har supportere og slektninger som ikke unnlater å fortelle hvilke forventninger de har i kommende sesong. Jeg forstår disse forventningene.

Gerrard har også forventninger, men finner også grunn til å dempe dem noe.

- Du kan ikke vinne alt. Det er i april og mai at trofeene deles ut. Nå vet vi at vi trenger en god start. Vi vet svært godt at det er i april-mai at vi må være med i toppen i Premier League, for å nå de målene vi har satt oss. Og ja, vi vet at vi ikke alltid har hatt den gode starten vi i år skal ha. Har vi ikke det, blir målet om Premier-tittel hardere å nå.

I morgen venter Aston Villa på Villa Park. Ingen lett åpningskamp, skal vi tro Liverpools nummer 8.

- Det er en tøff start. Aston Villa borte og så Chelsea hjemme er omtrent så tøft som vi kan få det. Alle må være skjerpet og vi må alle spille opp mot vårt beste for å få det vi trenger for å begynne sesongen godt. Villa er et godt lag og Martin O`Neill er en fantastisk manager. Han får alltid det beste ut av spillerne sine, så det vil bli vanskelig for oss. Men for oss er ikke utføringen så viktig. Det viktigste er å gå inn i spillerbussen etter kampen med tre poeng. Vi har ikke råd til den dårlige starten som vi har hatt de siste sesongene. Bare tre poeng i morgen er bra nok for oss, sier Gerrard.

Scott Carson klar for Villa

Scott Carson er endelig klar for Aston Villa. Han har skrevet under på en låneavtale som varer fram til 31. mai 2008. Villa fikk Carsons underskrift i kamp med Manchester City. Avtalen koster Birmingham-laget rundt to millioner pund.

- Jeg er overveldet. Scott gjorde det utrolig bra i Charlton siste sesong. Da jeg forhørte meg om ham for noen uker siden gjorde Liverpool det klart at det var uaktuelt å selge ham. Det har vært utgangspunktet hele tiden. Scott er en toppkeeper som har et enormt potensial, som jeg gleder meg til å se i Aston Villa, sier manager O`Neill til klubbens hjemmeside.

21-årige Carson har ni førstelagskamper for Liverpool (så langt) og Englands U-landslagskeeper er sett på som en av de største keepertalentene på øyriket.

Scott får ikke lov til å debutere for sin nye klubb i morgen når Liverpool møter nettopp Villa. I den kampen vil Carsons nye sjef, Martin O`Neill, bruke Stuart Taylor.

Samtidig som Carson reiser til Birmingham sjekker Charles Itandje inn på Anfield. Den 24 år gamle tidligere under 21-spilleren til Frankrike med kamerunske foreldre, har skrevet under på en fireårskontrakt. Han har fått sin internasjonale klarering, trøye nummer 30, og vil sannsynligvis ta plass på Liverpools reservebenk på Villa Park lørdag ettermiddag.

 

 Billetter til Toulouse-kampen

Detaljene rundt billettsalget til hjemmekampen mot Toulouse i tredje kvalifiseringsrunde til Champions League tirsdag 28. august klokken 21, 05 er nå klare.

 Det er større prisforskjeller mellom Kop-tribunen og de andre tribundene denne gang. Mens en billett på The Kop vil koste 19 pund, er prisene på de andre følgende;

- Main Stand, Centenary Stand, Anfield Road og Paddock Enclosure; 24 pund.

- Anfield Road (en voksen og ett barn sammen); 34 pund.

- Over 65; 18 pund.

- Rullestol og handikappede for øvrig; 18 pund.

Billettkontoret til Liverpool Football Club melder at de som har billetter til denne kampen vil ikke ha noen form for prioritet i framtidige runder, uansett om dette blir spill i Champions League eller UEFA-cupen.

 Vanskelig generalprøve også for Toulouse

Det er ikke bare Liverpool som har en tøff oppgave før tredje kvalifiseringsrunde i Champions League. Det har nemlig også Liverpools motstandere, Toulouse.

Samtidig med at Liverpool møter Aston Villa, skal Toulouse spille mot fjorårets tittelforsvarere, Lyon på bortebane. Mens Lyon vant 2-0 over Auxerre sist helg, tapte Toulouse 1-3 for Valenciennes.

Toulouse-manager Elie Baup er i Frankrike kjent som flink til å få spillerne sine til å yte ekstra, så det er et skjerpet Lyon som overhodet ikke tar lett på oppgaven.

- Toulouse er helt sikkert ute etter revansje og å gjøre en god figur før hjemmekampen mot Liverpool, sier Lyon-manager Alain Perrin.

Toulouse må klare seg uten svenske Johan Elmander, Dominique Arribage, Daniel Congre og Fode Mansare i kampen mot Lyon lørdag. Disse er også tvilsomme til onsdagens kamp. I hvert fall er ikke leggskadde Elmander klar til da.

Fowler usikker
Robbie Fowler er usikker foran Cardiffs kamp mot Stoke City denne helgen. Robbie pådro seg en strekk i siste helgs kamp mot det nederlandske laget Twente, og må igjennom en test før kampstart i morgen.

Manager Dave Jones sier til Cardiffs offisielle website at han er usikker på om spissjuvelen hans blir klar.