Steven Gerrard om ligatittelen

Ligagullet er det eneste trofeet Gerrard mangler i samlingen. Selv om det fortsatt er langt opp håper kapteinen å sette press på United og Chelsea med tre poeng i kveld.

Liverpools kaptein var bare en ung gutt da Liverpool vant sitt forrige ligamesterskap, i 1990. Gerrard tror betydningen av å vinne Premier League og jubelscenene blant fansen vil overgå alt vi har sett til nå.

- Det vil være 10 ganger bedre å vinne ligaen i forhold til Champions League fordi det er så viktig for klubben og betyr så mye for supporterne. Det er det eneste trofeet jeg ikke har i samlingen, og det som er vanskeligst å vinne, uttale han til media før kveldens kamp på Upton Park mot nedrykktruede West Ham. Han fortsetter:

- Det er virkelig en tøff utfordring å stå igjen på toppen som det beste laget i ligaen etter 38 kamper. Jeg er imidlertid innstilt på å gi alt som skal til for at Liverpool skal klare det. Jeg er desperat etter å vinne nettopp ligaen.

26-åringen spiller på laget han holdt med som guttunge og innrømmer at det har vært mange frustrerende år etter 1990.

- Som Liverpoolsupporter og Liverpoolspiller har det rett og slett tatt for lang tid å vinne Premier League. Cupene vi har vunnet de syv siste årene har vært noen fantastiske opplevelser, men ligaen er den pokalen vi ønsker oss aller mest. Det har vært frustrerende for alle å være 15 til 30 poeng bak topplaget. Selv om lagene foran har vært bedre føles det likevel som vi har feilet. Avstanden opp til toppen har rett og slett vært flau, men vi føler nå at vinden er i ferd med å snu. Kapteinen mener Rafa er hovedårsaken til at vi nærmer oss toppen.

- Rafa er en av verdens beste managere og troppen har blitt sterkere hvert eneste år under hans ledelse. Vi lærer fortsatt, men vi har i det minst en realistisk sjanse til å vinne ligaen nå i forhold til tidligere sesonger. Rafa lever og ånder for fotball. Alt som kommer ut av munnen hans er verdt å lytte til fordi det er relatert til jobben vår. Derfor er han også en så god trener. Jeg ser på han som en perfeksjonist. Av og til drar jeg tilbake til treningsfeltet for å hente noe som er gjenglemt og han sitter der enda selv om klokken er over syv. Neste dag forteller han at han så kampen om igjen tre ganger.

- Mange vil sikkert tro at jeg har kommet på et nivå hvor jeg ikke har mer å lære. Slik tenker imidlertid ikke sjefen. Rafa jobber stadig med meg og peker på områder hvor jeg kan forbedre meg. Han har gjort meg til en bedre spiller og synliggjort en del ting som har hjulpet meg til å finne stadig bedre løsninger på fotballbanen. Det har også gjort Liverpool til et bedre lag og med større sjanse til å vinne tittelen.