Stevie G eller ikke Stevie G?

Det store spørsmålet er om kapteinen blir hvilt eller ikke i dag, og Rafael Benitez antyder at det kan være aktuelt for utskiftninger på laget som skal møte Wigan.

Rafael Benitez har lekt katt og mus med pressen de siste dagene.  Spørsmålet er hvilket mannskap manageren har i tankene til ettermiddagens kamp mot Wigan.  Det er i realiteten bare teori som kan frata Liverpool en topp fire plassering i Premier League og dermed kvalifisering til neste års Champions League, samtidig som man har en semifinale mot Chelsea fire dager unna.

Det ligger i kortene at Rafa vil ønske å spare noen av sine sentrale spillere, selv om manageren hele tiden har understreket at det er viktig å få den seieren som definitivt sikrer spill i Mesterligaen også neste sesong og at fire dager til møtet på Stamford Bridge også gir tid til å få spillere klare igjen.

Dagens motstander Wigan kjemper for sitt liv på den nedre del av ligatabellen, og skulle Liverpool miste poeng med et sterkt redusert mannskap vil Rafa kunne forvente seg hard kritikk fra bl.a. brusehodet Neil Warnock hos Sheffield United.  Etter tidligere å ha forklart at man vil satse det man kan for å ta tre poeng mot Wigan, åpner nå manageren for at det kan bli aktuelt å hvile både Steven Gerrard og andre spillere, og at han ikke vil bry seg om en eventuell kritikk av laguttaket.

- Vi vet at lag nær bunnen vil kunne klage, men vi kommer til å være ytterst profesjonelle og tenke bare på vårt lag, sier Rafa.

- Vi må gjøre det vi mener er rett, hvis andre ikke er enig i det må det være deres problem.  Ligaen spilles over 38 kamper, og ikke bare i noen få mot slutten da lag er i vanskeligheter.

- Vil jeg ta ut mitt sterkeste lag?  Det spørs hva du mener med det sterkeste laget.  Jeg vil velge ut et lag som er i stand til å vinne, og som gir oss sjansen til fortsatt suksess.

- Jeg vil analysere tilstanden til spillerne og se om de behøver en pause og ja, det å hvile Steven er noe jeg vurderer.

Bare 20% av de over 1800 som har deltatt på avstemningen på vår forside mener at Rafael Benitez bør bruke sitt beste lag mot Wigan, bare en halv uke før semifinalen i Champions League.

Chris Bascombe i Liverpool Echo tror imidlertid at de røde vil stille et sterkt lag, inkludert kapteinen Steven Gerrard, og har tippet følgende lag:  Reina; Finnan, Hyypiä, Carragher, Riise; Pennant, Alonso, Gerrard, Gonzalez: Crouch, Kuyt.