Stevie spår jevn kamp om ligagullet

Steven Gerrard tror det vil bli en jevn kamp om ligagullet sesongen 2007/08. Carragher mektig imponert over Voronin.

Liverpools kaptein føler seg sikker på at årets kamp om ligagullet ikke vil bli som fjorårets sesong. Da var det Manchester United og Chelsea som knivet om å bli kalt Premier Leagues beste lag, men om Steven Gerrards egenskaper som spåmann ikke er av den verste sorten, kommer Arsenal og Liverpool også til å henge seg på denne kampen i år.

Engelskmannen innrømmer også at han gir ligakampene ekstra høy viktighets-grad, ettersom det er ligatittelen han er mer lysten på enn enda en Champions League-pokal. En god start er som kjent viktig for å ikke dette av i kampen om ligagullet, og derav begynne å fokusere på å vinne trofeer andre steder.

- Vi er sterkere både som lag og tropp denne sesongen. Jeg er virkelig fornøyd med de spillerne klubben har hentet i sommer. Vi er ambisiøse og er fullt klar over hva som forventes av oss. Rafael Benítez har fått bra med penger av de nye eierne og har brukt disse bra. Nå er det imidlertid opp til oss spillere å prestere, forteller Gerrard på dagens pressekonferanse i Hong Kong.

- Premier League er hovedprioriteten vår. Det er den vi mest av alt ønsker å vinne. Om jeg skulle valgt kun ett trofé hadde jeg valgt ligatittelen. Fra et litt egoistisk syn er det også det eneste trofeet jeg ikke har vunnet i min klubbkarriere, så Premier League-trofeet verdsettes høyt. Jeg vil imidlertid ikke sture rundt med en sur mine dersom vi skulle gå til topps i Champions League i mai heller, fortsetter Gerrard, og smiler lurt.

- Det vil være dumt av meg å komme med lovnader til supporterne om at vi kommer til å gjøre ditt og datt, men jeg kan iallfall love at vi kommer til å gjøre vårt ytterste for å ta innpå de andre lagene. Vi føler ikke vi befinner oss så langt ifra, og med de spillerne vi har, og de nye, kan vi være med i kampen om ligagullet.

- Alle de store klubbene har handlet gode spillere, og det samme har noen av dem bak oss på tabellen gjort. Chelsea vil være opprørte over å tape ligagullet til Manchester United, akkurat som oss, og vil være sterkere. Det vil bli tett løp, men både oss selv og Arsenal vil forbedre oss. Det vil være flere enn de to vanlige lagene involvert.

- Jeg håper også Afrikamesterskapet kan spille en rolle, fordi vi kun har én spiller som kan bli innkalt til troppen sin. Jeg håper alle de afrikanske spillerne til de andre klubbene vil være slitne, spesielt når vi møter dem, uttaler Gerrard, og tenker da spesielt på spillere som Essien, Drogba, Toure, Eboue, Adebayor hos Chelsea og Arsenal.

Steven Gerrard fortsetter også å hylle nyervervelsen Fernando Torres, og sier allerede de første glimtene av spanjolen gjør ham begeistret.

- Jeg var imponert over Torres da vi kjøpe han, men i den korte perioden i klubben har han allerede rukket å imponere meg enda mer. Han har ikke kommet kun med et stjernenavn, men han er kommet for å jobbe hardt og gi alt. Fernando er en slik type spiller vi trenger, og vi er begeistrert over å ha ham her i klubben. Forhåpentligvis vil han score alle målene som gir oss trofeer. Han har kvalitetsspillere rundt seg her, og han kan oppnå alt han ønsker her, proklamerer Gerrard.

Fernando Torres og Rafael Benítez var også med Gerrard på pressekonferansen i Hong Kong, og førstnevnte kom med en ydmyk uttalelse atter en gang.

- Jeg ble ansett som en stjerne i Spania, men Liverpool-spillerne er kjent over hele verden, forklarte spanjolen.

Som vanlig utnyttet kinesisk media sin evne til å stille småfrekke spørsmål på en høflig måte og med et smil om munnen, og denne gang var det Rafael Benítez som fikk gjennomgå. - Vil du benytte Steven Gerrard mer sentralt denne sesongen, kom det fra en kinesisk journalist.

"Godt spørsmål", kom det raskt fra Liverpool-kapteinen som smilte, og ga ordet videre til sjefen sjøl. - Han kan spille på venstreflanken også, var Benítez' respons.

- Hvorfor foretrekker du en konservativ spillemåte? var et annet spørsmål fra kinesisk media.

Etter å ha erkjent mottakelsen av spørsmålet med hans særegne brede glis, svarte Benitez: - Vi er ikke konservative. Vi er gode i forsvar. Det finnes også lag som ikke er så gode til å forsvare seg. Vi har bevist at vi kan både forsvare oss og angripe, men hva vi trengte var en spiller som kan utnytte de sjansene vi produserer. Det er akkurat derfor vi kjøpte Torres, avslutter Liverpool-manageren.

Carragher liker hva han ser
Jamie Carragher har blitt imponert over den ukrainske landslagsspissen Andriy Voronin. Spissen med hestehalen ankom gratis fra Bayer Leverkusen i juli, og har allerde rukket å score to mål, samt imponere både supportere og medspillere.

- Voronin har gjort det veldig bra ut så langt i treningskampene. Han er en stor internasjonal spiller ved siden av Sjevtsjenko, og gjør det meget godt.

- Det viktigste for øyeblikket er å komme seg i form før sesongen starter, men å gjøre det bra gir en selvtillit, og forhåpentligvis kan man ta det med seg når sesongen starter for alvor. Voronin så skarp ut mot Crewe, og scoret to bra mål mot Werder Bremen. Det er flotte nyheter for oss dersom han fortsetter denne formen når de tellende kampene melder sin ankomst, beretter Jamie Carragher.