Stoke vil ha med Diao videre

Salif Diao fortsatt aktuell for spill på Britannia Stadium. Større landslagsmuligheter for Dirk Kuyt. Snille, røde gutter.

Vil beholde midtbanespiller
Stoke satset i høst på å låne inn flere rutinerte spillere, som bl.a. Lee Hendry, Patrik Berger og Salif Diao.  Det ble en suksess og det gamle toppserielaget fra Tippekampens dager skjøt oppover på tabellen i The Championship.  Etter at spillere er blitt sendt tilbake ved åpningen av transfervinduet i januar har imidlertid også formen til ”pottemakerne” blitt svakere igjen.

Nå sier manager Tony Pulis at man vil prøve å sikre seg spillere som Hendry og Diao før vinduet lukkes om ei drøy uke.  ”Vi prøver å sikre oss disse spillerne, men vi kan ikke love noe siden det er deres klubber som bestemmer”, sier Pulis.  Vi antar at det i så fall vil dreie seg om ytterligere et lån ut sesongen.


Ytterligere nei fra van Nistelrooy
Ruud van Nistelrooy og landslagstrener Marco van Basten har lenge vært i klammeri med hverandre, noe som førte til at van Nistelrooy ikke mer ønsket å spille for Nederland.  Nå har den rutinerte spissen forsterket dette ytterligere ved å si at det ikke blir aktuelt å ta på seg den oransje drakten så lenge van Basten leder landslaget.  

En avgjørelse som styrker sjansene til Dirk Kuyt for å kunne ytterligere representere treskolandet.


Få gule kort
Xabi Alonso og Momo Sissoko er et gult kort fra en karantene på en kamp.  Dersom spillerne får denne advarselen innen slutten av februar i hjemlig liga, eller de neste fire kampene, så blir det avstengelse.

Dette er imidlertid langt mindre enn de fleste andre klubber kan vise til, og spillere ute med for mange kort kan bli viktig i ligainnspurten.  Liverpools mest brukte bakre firer, Finnan, Agger, Carragher og Riise har for eksempel kun seks gule kort til sammen, hvorav Carra har tre og de øvrige en ”booking”.  Et apropos til det er at Lucas Neill, som Rafa ønsket som forsvarscover men som altså endte i West Ham, så langt denne sesongen har seks gule og to røde kort.  Altså like mye som Liverpools forsvar til sammen, og vel så det.