Storkanoner røk ut

Forhåndsfavoritter som Real Madrid og Arsenal blir ikke å finne i skåla når trekningen for kvartfinalene i Champions League foretas i Aten i morgen. Begge røk ut i går kveld.

Arsenal klarte noe overraskende ikke å beseire PSV Eindhoven hjemme på Emirates, og dermed gikk nederlenderne som ble nummer to i Liverpools gruppe i gruppespillet videre til kvartfinalen. Der kan de nå komme til å møte nettopp de røde fra Anfield igjen. Mange med helrøde sympatier vil nok krysse fingrene for et slikt utfall av trekningen.

Foruten PSV Eindhoven og Bayern München, som danket ut Real Madrid over to kamper, finner vi også oppskriftsmessig Manchester United og AC Milan i hatten etter kampene i går kveld, selv om Liverpools finalemotstander fra 2005 slet alvorlig mot Celtic, og måtte ha ekstraomganger for å beseire skottene.

Dette betyr dermed at ett av følgende lag blir Liverpools motstander i kvartfinalene: Chelsea, Manchester United, Valencia, Roma, PSV Eindhoven, Bayern München, AC Milan.

De fleste Liverpool-supportere håper nok å slippe møter med de to andre gjenværende engelske klubbene i kvartfinalene. Selv om Anfield-klubben både har danket ut Chelsea og Manchester United i ulike cuper de siste årene, vil man nok på balløya krysse fingrene for at man unngår interne oppgjør mellom disse tre allerede nå.

På papiret synes PSV Eindhoven som den mest overkommelige motstanderen, men Rafael Benitez vil nok heller ikke ha så mye i mot å møte gamleklubben Valencia. Bayern München virker å være et lag som er sterkt undervurdert, og tyskerne virket solide mot Real Madrid i går. AC Milan derimot, virker ikke å være like sterke som i 2005, skal man dømme ut i fra de to kampene mot Celtic. Den andre italienske klubben som er klar for kvartfinalene, Roma, kan være en grei trekning sportslig sett, men Liverpool vil nok likevel håpe å unngå en tur til ”den evige stad” med tanke på det meget anstrengte forholdet mellom de to lags supportere.