Storkanoner tilbake for Arsenal og Chelsea

Både Arsenal og Chelsea vil være i stand til å mønstre sine største stjerner i de forestående kampene mot Liverpool. Henry er tilbake, mens Terry, Robben og Cech vil bli klare.

Thierry Henry var tilbake etter skade for Arsenal da de detroniserte Charlton 4-0 på Emirates Stadium i går kveld. Franskmannen virket i meget bra form, og leder garantert angrepsrekka til The Gunners når de møter Liverpool i FA-cupen kommende lørdag.

Arsenal-kapteinen var involvert i tre av fire scoringer i går kveld. Han gjorde selv mål på straffespark, var nest sist på ballen da Justin Hoyte gjorde sitt første Premier League-mål og skaffet et straffespark som Robin van Persie dunket inn. Henry var også veldig nære flere scoringer selv, med blant annet et forsøk i stanga og et annet som ble reddet på streken.

Årsaken til at Henry var tilbake i Arsenal-angrepet tidligere enn forventet, skal være skadene på Emanuel Adebayor og Julio Baptista.

- Jeg følte meg godt opplagt, kommenterte franskmannen etter kampen, og fikk støtte av sin manager.

- Henry er tilbake, og han virket i god form til å være en spiller som har vært ute med skade i over en måned. Han er 100% skadefri, men ikke 100% i form. Jeg tror vi får se en stor Thierry Henry fremover, sier Arsene Wenger før møtet med Liverpool.

En annen Arsenal-stjerne, brasilianeren Gilberto, har slitt med et lyskeproblem, og ble tatt av banen før slutt i går. Det er imidlertid ventet at også han starter på Anfield på lørdag.

Sentrale Chelsea-spillere blir klare
Det er ikke bare Arsenal som vil ha sentrale spillere tilbake på laget før møtet med Liverpool. Det gjelder også Chelsea. Jose Mourinho bekrefter at både John Terry, Arjen Robben og Petr Cech vil være aktuelle for kampen på Anfield lørdag 20.januar.

Kaptein Terry ventes å spille allerede mot Wigan lørdag 13.januar, mens Robben og Cech ikke vil være med i troppen igjen før til Liverpool-kampen helgen etterpå.

- John Terry ser ut til å bli klar til vår neste ligakamp, mens Petr Cech og Arjen Robben etter alle solemerker blir klare til kampen mot Liverpool, uttaler Mourinho til BBC Sport.

Det er imidlertid ikke bare gode nyheter på skadefronten for Chelsea. Forsvareren Khalid Boulahrouz pådro seg en båndskade i det ene kneet da blåtrøyene spilte uavgjort på Villa Park i går kveld. Dermed er han uaktuell for kampen på Anfield, ettersom skadeoppholdet er stipulert til 4-6 uker.