Stubbs med sleivspark til de røde

Alan Stubbs har startet ordkrigen foran lørdagens Merseyside-derby på Goodison Park. Nabil El Zhar sentral da Marokkos OL-landslag hentet opp Kameruns tomålsledelse.

Evertons Alan Stubbs er allerede i gang med å fyre opp temperaturen før helgens Merseyside-derby på Goodison. Midstopperen sier nemlig at Liverpool ikke er nærmere å være noen tittelkandidat i år enn i fjor, og hevder at ligamesterskapet ikke vil havne på Anfield i år heller.

Stubbs tror også at de blå vil ligge á poeng med de røde på tabellen etter lørdagens oppgjør. Det er tydelig at kommentarene til Benitez fra i fjor, om at Everton er en liten klubb, har falt Stubbs og hans kompanjonger tungt for brystet, da stopperen benytter dette som motivasjonsfaktor før helgens møte.

- Selvsagt betyr lokalderbyet like mye for Liverpool som det gjør for oss. Dersom det ikke gjør det, har de et stort problem. Dersom de ikke er opptatt av å vinne mot sin lokale rival, bør de gå i seg selv, sier en krass Stubbs til Liverpool Echo.

- Vi ser ikke på oss selv som noen liten klubb i det hele tatt. Dersom de føler at de er så mye større enn oss, burde de ha oppnådd bedre resultater. Som for eksempel å vinne ligaen. Når du bruker så mye penger, £40-50M, bør du være nærmere en tittel enn de er. Det vil Liverpool-fansen også si, om du spør dem. Vi slo dem 3-0 i fjor, og du oppnår ikke et slikt resultat gjennom flaks.

Stubbs hevder at han respekterer den jobben Benitez har gjort siden han tok over fra Gerard Houllier i 2004, men påstår hardnakket at Liverpool ikke har nok ammunisjon til å bli kronet som mestere i mai.

- Jeg tror Manchester United vil vinne ligaen, men Arsenal vil være seriøse utfordrere denne gangen. United er helt oppe i teten uten å ha vært i toppform ennå, mens Arsenal var for avhengige av Thierry Henry tidligere. Uten ham har de unge spillerne sluppet til, og de har blitt inspirerte av dette.

- Når det gjelder Liverpool, så er jeg usikker på om Benitez har funnet sitt beste lag ennå. Jeg tror ikke han har funnet den balansen han leter etter. Han sier han vil benytte de spillerne som presterer på trening. Noen ganger klarer ikke slike spillere som er gode på trening å prestere i kamp. Benitez har gjort en god jobb etter at han ankom, men misnøyen begynner å spre seg blant Liverpool-fansen. De ønsker å se sitt lag helt i toppen, og er ikke fornøyd med uavgjorte resultater på hjemmebane mot lag de burde ha slått selv om manageren har hvilt spillere.

- Jeg håper han tar ut feil lag igjen mot oss, selv om de han har den beste midtbanespilleren i verden i Steven Gerrard, avslutter Stubbs.

Uavgjort for El Zhar
Marokko og Nabil El Zhar klarte i helgen 2-2 mot Kamerun i en kvalifiseringskamp til de olympiske leker i Bejing, etter å ha ligget under med to mål med mindre enn en halvtime igjen å spille. Dermed leder Kamerun fortsatt gruppen med 8 poeng, mens Marokko følger ett poeng bak. Liverpools El Zhar, som spilte hele kampen, var for øvrig pasningslegger da Benzouien headet inn Marokkos utligningsmål fire minutter på overtid.