Supportercupen: Semifinaletap også i år

Årets utgave av supportercupen gikk av stabelen på Voldsløkka lørdag. En begivenhet som samler supportere av britiske lag til fotballfest.

Solen skinte og både tilskuere og spillere kunne nyte ordenlig godt sommervær hele dagen. Liverpools trofaste supportere stilte opp kl 08.00 om morgenen, og var klare for å komme enda lenger enn de kom i fjor, da man ble utslått i semifinalen.

I år møtte vi ingen av våre argeste konkurrenter fra Premier League. I gruppespillet var vi suverene med 9-1 i målforskjell og tre seire. Etter å ha vært klart best i de to første kampene med 3-0 seiere over henholdsvis QPR og Blackburn, hadde de røde tydeligvis tatt seieren litt på forskudd da de i siste gruppespillkamp skulle møte Manchester City. De blå hadde tidligere på dagen tapt hele 7-0 mot ett av lagene Liverpool hadde rundspilt, og det virket i de første minuttene som om de røde hadde fått med seg dette. Til tross for at starten av kampen var treg, og gutta slet med å spille ball med hverandre, løsnet det utover i kampen. Etter å ha sluppet inn det første baklengsmålet i årets cup, begynte de røde å ta City på alvor, og snudde kampen både spill- og resultatmessig, og det endte til slutt med en 3-1 seier til Liverpool.

I 1/8-dels finalen var det Derby som ventet. I denne kampen begynte de røde å spille fotball fra dommeren blåste i gang kampen. Guttene gikk videre til kvartfinalen med nok en overbevisende 3-0 seier, og med en kommentar fra Derby om at Liverpool kom til å gå helt til topps dersom de fortsatte å spille slik i de siste kampene.

Nottingham Forest var motstanderen etter at Forest hadde slått ut Manchester United 2 i 1/8-dels finalen. Dette ble den jevneste kampen de røde spilte i turneringen, og det hele gikk til straffekonkurranse etter at Liverpool utlignet og kampen endte 1-1. Det måtte hele 10 straffer til hvert lag til for å kunne kåre en vinner, og Liverpool var klare for semifinalen!

Nå var vi der vi var i fjor, men vi var ikke fornøyde med det. I år skulle vi gå helt til topps! Motstanderen var Celtic, og det skulle vise seg å bli en tøff kamp.. en for tøff kamp. Celtic gikk tidlig opp i ledelsen, og de røde gikk på en knekk. Det var mange slitne bein utpå banen, Liverpool kom seg aldri inn i kampen og tapte til slutt 2-0.

I bronsefinalen møtte vi igjen QPR som vi hadde slått 3-0 i gruppespillet. Lagene ble enige om å spare kroppene for mer løping i den stekende solen, og de bestemte seg for å gå direkte til straffesparkkonkurranse. En eldre mann med bart og hvit tettsittende tights var mannen som stelte seg mellom stengene når Liverpool-gutta gikk frem mot straffemerket. Om dette var et sleipt triks for å få de røde ukonsentrerte er uvisst, men det så uansett ut til å fungere. De røde bommet på 3 straffer og måtte dermed ta til takke med den sure fjerdeplassen.

I finalen møttes Celtic og Tottenham, der Spurs gikk av med den gjeve seieren.

Til tross for at den siste kampen endte i tap, og det ikke ble noen pokal, viste Liverpool-gutta seg som store når de stod igjen som det fjerde beste laget av totalt 40 lag. De viste mye bra fotball og spilte veldig bra sammen, og viste seg som gode representanter for vår klubb.

På kvelden var det sammenkomst på Two Dogs for alle lags supportere, der det var synging, pizza og quiz. Etter en lang dag med mye sol, god fotball og mange seire, var det godt å kunne nyte et glass med kald forfriskende drikke i gode venners og nye bekjentes samvær.

Spillerne til Liverpool i år var:

Ulrik Rosted

Trond Bue

Per-Ivar Mathisen

Christian Eriksen

Krister Hansen

Erlend Mongstad

Terje Dahlheim

Kim Rønne

Fredrik Kragfoss

Bjørn-Inge Flå (spillende manager)

I støtteapparatet hadde vi

Fysio: Maren Eliassen

Assistent manager : Heidi Sparem

Psykolog: Geir Rones