Supporterne raser etter billettfiasko

Liverpools supportere raser mot Liverpool FC og ikke minst UEFA etter at gårsdagens trekning om finalebilletter i Aten utviklet seg til en ren farsé. Nå planlegges det protestaksjon på søndag.

Gårsdagens trekning av finalebilletter blant supporterne med 6 Champions League-kamper på sine fancards har vakt sterke reaksjoner i Liverpool. Langt færre fans fikk billetter enn det de fleste antok på forhånd, noe som har satt sinnene i kok på Merseyside. Og sinnet blir kanalisert både mot Liverpool FC og i særdeleshet UEFA. Ikke minst er tusenvis av sesongkortholdere forbannet.

Nå planlegger supporterne å protestere mot UEFA og Liverpool FC under søndagens ligakamp mot Charlton. Den latterlig lave billettkvoten er på alles lepper i dag. Dermed er det mye som tyder på at supporternes planlagte hedersgest til avtroppende formann David Moores utgår i forkant av sesongens siste ligakamp.

Liverpool FC sier til Daily Post i dag at de ikke akter å avsløre hvor mange billetter som ble fordelt i gårsdagens trekning, men mye tyder på at det trolig var så få som halvparten av de 12-13 000 billettene supporterne forventet at skulle bli fordelt. Resten har trolig gått til tidligere aksjeeiere og sponsorer.

- Problemet for oss er at UEFA kun har gitt hos 17 000 billetter, når de er fullt klar over at vi har en ekstraordinær stor supporterskare som akter å overvære finalen. Vi har gitt klar beskjed om våre bekymringer med tanke på dette, men UEFA har likevel gitt oss beskjed om at vi ikke vil bli tildelt flere billetter, sier Liverpools pressetalsmann Ian Cotton.

- Vi forstår at folk er skuffet, og vi kan ikke annet enn å vise vår sympati og beklage. Dersom vi hadde fått flere billetter, ville vi ha gjort dem tilgjengelige for supporterne, legger han til.

Les Lawson i Liverpools offisielle supporterklubb beretter om svært mange skuffede fans i dag.

- Jeg har hørt om grupper på 30-40 mennesker som skulle reise til Aten sammen, hvorav bare tre har fått billett. Folk er veldig opprørte, og mange er oppløst i tårer. Dette har tatt bort mye av gleden over at Liverpool har nådd finalen. Jeg tror flere må ta skylden for dette, men jeg mener det er feil at fankortholdere som har vært på 6 kamper blir behandlet på lik linje med sesongkortholdere med like mange kamper. Jeg har aldri opplevd en billett-tildeling så ille som dette, og utrolig mange folk er skuffet.

Liverpool Daily Post beretter om sesonkortholder Ian Latta fra St Helens, som allerede har booket fly til Aten sammen med tre venner. Han fant ut at ingen av reisefølget fikk kampbillett. Det er mange som er i samme båt.

- Dette er en farsé, men jeg synes ikke vi skal bebreide klubben for dette. UEFA må ene og alene ta hele skylden for denne billettfiaskoen. Det er en skam. Vi booket fly så snart vi hadde vunnet semifinalen, og drømte om en repetisjon av Istanbul. Da fikk de fleste som ønsket å dra billetter. Vi har funnet fire billetter på e-bay til 7000 dollar. Vi akter ikke å betale slike summer, men noen vil være desperate nok til å gjøre det, sier han.

UEFAs kommunikasjonssjef William Gaillard kastet som kjent ytterligere bensin på bålet i går, ved å antyde at Liverpool var heldige som hadde fått ”hele” 17 000 billetter. Liverpools administrasjon skal betrakte hans kommentarer som hårreisende og skammelige.