Svartebørshaier dømt i Liverpool

Selgere av falske eller stjålne billetter til norske fans har blitt tatt, etter vitnemål fra norsk reiseoperatør. Dommer mot Aston Villa.

Lurt - men starter på nytt igjen
Selskapet Premier Travel AS, drevet av Bodø-mannen Tom Karoliussen, tør være kjent for en del norske supportere. Både til kamper mot Barcelona og mot Milan i finalen i Champions League ble det billettproblemer for byrået som har solgt turer for norske Liverpool-supportere.

Nå har Karoliussen vært i England for å vitne mot personen som solgte ham stålne billetter mot Barcelona, og bidratt til at han får sin straff. Karoliussen gjorde dette til tross for å ha mottatt trusler i forkant.

- Det har vært en beinhard påkjenning for meg. Det er ikke artig å stille som vitne i et annet land mens truslene hagler over deg, sier Tom Karoliussen til Aftenposten.

- Jeg hadde 25 billetter for lite til den kampen, sier han på spørsmålet om da han ble lurt før hjemmekampen mot Barcelona. - Derfor måtte jeg kjøpe hos "haiene". Billettene var ekte, men det viste seg at de var stjålet i postsystemet et sted. Kundene mine som brukte blodpris-billettene jeg hadde skaffet dem, ble bortvist fra stadion, for Liverpool hadde laget nye billetter.

Politietterforsker Ian Kidd fikk så høre om saken, og tok kontakt med nordmannen.

- Vi jobber ekstremt hardt med dette problemet, for det har blitt større og større de siste årene, sier Kidd i artikkelen til Aftenposten. - Det har ikke vært lett å få tak i en som Tom, som våger å ta en slik sak hele veien. Jeg vil at du skal advare leserne dine i Norge. Nordmenn, skandinaver og andre tilreisende er et mål for disse menneskene. De selger stjålne billetter, laserkopierte billetter og forfalskninger, og så er de over alle hauger når forholdet blir oppdaget.

Kidd kan også fortelle om en annen svartbørsak hvor nordmenn var involvert.

- Det var også i forbindelse med Barcelona-kampen, da en nordmann kjøpte ni billetter for £2000. Alle var falske, men vi klarte å identifisere selgeren ved hjelp av overvåkingskamera og fingeravtrykk, fortsetter Kidd.

- Jeg er blitt truet både før og etter rettsaken, fortsetter Karoliussen som sammen med sin bror stilte i retten i Liverpool. Broren hadde tatt mobilbilde av mannen som solgte billettene. - Jeg har fått høre at livet mitt skal bli vanskelig, men det viktigste for meg var å rydde opp etter meg og sørge for at så mange som mulig av svartebørshaiene tas av gata.

- Straffen blir klar i morgen, og trolig blir selgeren bannlyst fra all fotball i minst tre år. Det betyr at han må levere passet sitt hver gang Liverpool og England spiller i Europa, kan Ian Kidd fortelle.

Premier Travel, selskapet til Karoliussen, ble begjært konkurs etter finalen i Aten, da man måtte avlyste et ambisiøst opplegg rett i forkant av planlagt avreise. Nå skal han starte opp på nytt igjen, med Premier Event AS.

- Det har vært en dyr lærepenge, men jeg har lært. Billettbransjen er en veldig skitten bransje. Jeg kan love at jeg tar mine forholdsregler fra nå av, hevder Karoliussen til slutt.


Steve Bennett dømmer
I ligapremieren Aston Villa v Liverpool, er Steve Bennett satt opp som mannen med fløyta.