The Kop - også i Stanley Park

Daglig leder Rick Parry gjentar at Liverpools berømte sving vil være i en hel seksjon på den planlagte og nye arenaen, slik som det er i dag.

Tegninger for Liverpools nye stadion i Stanley Park er nå lagt ut, sammen med oversikt over forandringer i hele området Anfield.  Daglig leder Rick Parry sier at eventuelle forandringer satt i scene av de nye eierne George Gillett og Tom Hicks bare vil være av mindre grad, og at man vil skille ut The Kop som en hel seksjon.  For øvrig på stadion vil det være en øvre og nedre del, med luksusbokser som et belte på midten.

Foran noen store dager med hjemmekamper mot Manchester United og Barcelona er Parry opptatt av at man greier å overføre mest mulig at den magiske stemningen på The Kop også til arenaen et steinkast unna.

- Planen er å ha en enkeltstående The Kop, det hersker det ingen tvil om.  Det er en av de prioriteringene vi ikke ønsker å forandre.

- Vi snakker her om at en tribunedel vil være større enn de andre, og det er vanskelig.  Når du tegner en ny stadion vil ikke det være særlig logisk, men alle oss i klubben vet hvor viktig The Kop er.  George og Tom er også fullstendig klar over dette.

- Vi har mulighet til å forbedre dagens fasiliteter og hvis vi gjør det, kanskje vi kan oppmuntre folk til å komme inn på stadion tidligere, sier Parry på spørsmål om hvordan man kan bygge opp stemningen foran kamper. – Det å forandre på vaner er imidlertid vanskelig.

- Hvis vi kan bidra med mer fotballrelatert underholdning, og da snakker jeg ikke om hornmusikk og dansende jenter, så vil gjøre det.  Men dette må komme fra fansen, vi ønsker å høre hva de ønsker.

- Vi snakker med de som er involvert i ”Reclaim The Kop”, men vi vet at de ikke nødvendigvis snakker for alle.  Vi har likevel respekt for at de tar initiativ og prøver å gjøre noe.  Vi er alltid villig til å lytte til nye ideer.

- I amerikansk sport holder alt på mye lenger.  I alle deres idretter er det flere pauser, slik at en ishockeykamp med en times spilletid varer i tre timer.  Baseball holder på enda lenger, slik at det er mye stopp og start som ikke vil fungere her.

- I tillegg har du 12.000 parkeringsplasser med områder for piknik og slike ting.  Det er en helt annen verden enn vi er vant til.  Årsaken til at folk gikk tidligere inn på stadion i gamle dager for fordi du var nødt til å stå i kø for å få en god plass eller i det hele tatt komme inn.  I dag har alle sin bestemte sitteplass.